U Austriji uhapšen Sead Zečević, osumnjičeni za ubistvo Nusreta Destanovića iz Tutina

Osumnjičeni Zečević se tereti da je 8. februara nanio smrtne povrede oštrim predmetom dvadesetsedmogodišnjem Nusretu Destanoviću iz Tutina. Policija je saopštila da je on tijelo ubijenog bacio u napušteni bunar u selu Međugor, u okolini Sjenice, gdje je dva dana kasnije pronađeno. Više tužilaštvo u Novom Pazaru tereti ga da je počinio teško ubistvo

Austrijske vlasti uhapsile su Seada Zečevića (27), osumnjičenog za ubistvo Nusreta Destanovića (28) iz Tutina.

On je po međunarodnoj potjernici uhapšen u Austriji, u koju je pobjegao nakon izvršenog zločina.

Osumnjičeni Zečević se tereti da je 8. februara nanio smrtne povrede oštrim predmetom dvadesetsedmogodišnjem Nusretu Destanoviću iz Tutina.

Policija je, piše Klix.ba, saopštila da je on tijelo ubijenog bacio u napušteni bunar u selu Međugor, u okolini Sjenice, gdje je dva dana kasnije pronađeno. Više tužilaštvo u Novom Pazaru tereti ga da je počinio teško ubistvo.

Pored njega, istragom su obuhvaćeni i E. Dž. (19) iz Sjenice zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog djela i E. H. (40) iz Novog Pazara zbog pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Njima je Viši sud odredio pritvor do 30 dana.

Kako se sumnja, u pitanju je zločin iz strasti. Nusret se navodno povremeno čuo sa Rijaldom, koja je bivša supruga Seada Zečevića. Kad je to saznao, Sead mu je poslao poruku s njenog mobilnog telefona da dođe kod nje, a kad je ovaj došao Sead ga je pretukao, između ostalog i motikom, skupa sa E. Dž. koji je uhapšen.

Kasnije su njegovo tijelo ubacili u automobil i bacili u napušteni bunar u selu Međugorje u okolini Sjenice.

Zvaničnih informacija iz policije o detaljima ubistva nema, ali rođak ubijenog Nusreta je za Telegraf.rs ispričao verziju koju je čuo:

“Mi smo čuli da se posvađao sa bivšim suprugom (Sead Z. op. a.) žene (Rijalda op. a.) s kojom se viđao jer je Nusret bio u ljubavnoj vezi sa njom. Bivši suprug mu je poslao poruku sa njenog telefona da se nađu. Kada je Nusret stigao sačekao ga je on. Trojica muškaraca su ga tukla. Sumnjamo da je ona to namjerno uradila u tandemu sa bivšim mužem, ali i dalje nismo sigurni zašto. Sumnja se i da je u ubistvu učestvovalo više osoba, među kojima i jedna djevojka. Znamo i da je bivši muž te žene s kojom se Nusret čuo i ranije prijetio muškarcima koji su imali kontakt s njom”, rekao je rođak ubijenog Nusreta.

Foto: Nusret Destanović (Facebook)

Idi na VRH
error: Content is protected !!