CKPD „Princeza Ksenija” čestita Međunarodni dan maternjeg jezika svim građanima i institucijama u Crnoj Gori

U više škola na teritoriji AP Vojvodine u toku su izborna školska takmičenja za učešće na 8. Pokrajinskoj smotri recitatora na crnogorskom jeziku. Finalno takmičenje recitatora biće održano 5. aprila 2024. godine u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu

Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo (CKPD) „Princeza Ksenija” iz Lovćenca čestita Međunarodni dan maternjeg jezika svim građanima i institucijama u Crnoj Gori, kao i crnogorskim iseljenicima širom svijeta koji govore, koriste, njeguju i izučavaju crnogorski jezik.

“U više škola na teritoriji AP Vojvodine u toku su izborna školska takmičenja za učešće na 8. Pokrajinskoj smotri recitatora na crnogorskom jeziku. Finalno takmičenje recitatora biće održano 5. aprila 2024. godine u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu. Na prošlogodišnjoj smotri učestvovalo je 128 učenika iz 11 osnovnih i 5 srednjih vojvođanskih škola. Nakon završetka smotre svi učesnici će dobiti zahvalnicu i knjigu iz crnogorske književnosti na poklon, a nagrada za pobjednike u tri uzrasne kategorije i njihove nastavnike je edukativno putovanje na Cetinje”, piše u saopštenju CKPD „Princeza Ksenija”.

Organizator smotre je Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija” iz Lovćenca, uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima Crne Gore i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!