Plav: Svečano otvoren pomoćni objekat JPU „Dječji vrtić“

„Proširenje objekta je rezultat naše potrebe da što veći broj djece bude obuhvaćen predškolskim obrazovanjem i vaspitanjem, ali i da bi roditeljima izašli u susret i djeci obezbijedili što kvalitetniji boravak u ovoj ustanovi“, kazala je direktorica JPU „Dječji vrtić“ Plav, Minela Markišić

Pomoćni objekat JPU „Dječji vrtić“, koji je finansirala i izgradila turska razvojna agencija TIKA, svečano je juče otvoren u Plavu.

Izgradnja objekta trajala je godinu dana i koštala 33.000 eura.

Svečanosti su prisustvovali turski ambasador u Crnoj Gori Serhat Galip, koordinator TIKA-e Ahmet Altun, predsjednik Opštine Plav Orhan Šahmanović, predstavnici Opštine i brojni gosti.

„Proširenje objekta je rezultat naše potrebe da što veći broj djece bude obuhvaćen predškolskim obrazovanjem i vaspitanjem, ali i da bi roditeljima izašli u susret i djeci obezbijedili što kvalitetniji boravak u ovoj ustanovi“, kazala je direktorica JPU „Dječji vrtić“ Plav, Minela Markišić.

Ona je dodala da im je „cilj da od djece naprave što bolje ljude“.

„Predškolska ustanova je prvi stepenik ka tome. Preko vaspitanja, obrazovanja, brige i čuvanja djeca se spremaju za školu, bolju komunikaciju i uče osnovne stvari o životu“, rekla je Markišić.

Koordinator TIKA-e Ahmet Altun kazao je da je cilj te agencije da pruži podršku svim narodima u svim djelovima Crne Gore i šire.

„Prošle sedmice smo sa turskim ambasadorom posjetili Mojkovac gdje smo podržali otvaranje javne predškolske ustanove, a potom je u Rožajama otvorena škola. I u narednom periodu ćemo biti u Plavu sa nekim drugim projektima“, istakao je Altun.

Ambasador Turske u Crnoj Gori Serhat Galip je kazao da odnos između Crne Gore i Turske može da se predstavi kao prijateljski i da je na najvećem nivou.

Predsjednik Opštine Plav Orhan Šahmanović rekao je da Opština nije bila u mogućnosti da pomogne.

„Želimo da ovaj vrtić prima još više djece. Iz lokalne uprave ćemo se potruditi koliko budemo mogli da bi stvorili bolje uslove za djecu. Očekujemo radove na putu do dječijeg vrtića, kao i parking“, rekao je Šahmanović.

Direktorica Markišić je uručila zahvalnice zaslužnima za izdradnju objekta.

Dječiji vrtić u Plavu počeo je sa radom 26. decembra 1979. godine u sastavu Osnovne škole „Hajro Šahmanović“, a od 28. juna 1990. godine postoji kao samostalni pravni subjekt. U sastavu njega rade dvije jedinice u Plavu i Gusinju. U sklopu JPU su jaslice u Plavu, Gusinju i Murinu, a rad se realizuje u 20 vaspitnih grupa.

Selma Šarkinović

UPOZORENJE: ZABRANJENO JE PREUZIMANJE TEKSTA I FOTOGRAFIJA BEZ DOZVOLE AUTORA I REDAKCIJE FOKUSA

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!