Novi snimak iz Sirije koji je potresao svijet: Prestravljena osmogodišnja djevojčica Aja krvavog lica doziva tatu (VIDEO)

Video snimak i fotografije djeteta objavila je opoziciona grupa aktivista iz Talbiseh medija centra. Na njima je prikazana osmogodišnja djevojčica koja se nalazi u bolnici, kako nepomično sjedi na bolničkom krevetu, krvave i prašnjave kose i prestrašenog izraza lica. Krv je uporedo kapala iz njenog nosa i glave. Izgledala je zbunjeno i stalno je dozivala tatu

Još jedna proganjajuća fotografija ranjenog djeteta osvanula je na internetu. Prestravljeno, krvavo lice djevojčice iz Sirije još jednom je bolje od svih riječi, stručnih analiza i komentara opisalo sav užas rata koji se dešava u toj bliskoistočnoj državi.

Video snimak i fotografije djeteta objavila je opoziciona grupa aktivista iz Talbiseh medija centra. Na njima je prikazana osmogodišnja djevojčica koja se nalazi u bolnici, kako nepomično sjedi na bolničkom krevetu, krvave i prašnjave kose i prestrašenog izraza lica. Krv je uporedo kapala iz njenog nosa i glave. Izgledala je zbunjeno i stalno je dozivala tatu. Kada su se kamere ugasile, aktivista ju je upitao kako se zove.

“Aja”, odgovorila je kratko, plačnim glasom.

Uslijedilo je pitanje gdje se nalazila kada se napad desio.

“Bila sam kod kuće kada nam se krov sručio na glavu. Tata, tata vrati se”, plakala je djevojčica, prenosi CNN.

Aja je, piše Blic.rs, izvučena iz ruševina porodične kuće nakon vazdušnog napada u sirijskom Talbisehu u ponedjeljak. Talbiseh, veliki grad u sjeverozapadnom dijelu Sirije, udaljen je oko deset kilometara od Homsa. Aktivisti navode da je u tom napadu poginulo najmanje dvoje, a ranjeno 30 ljudi. Bombardovana su naselja u kojima žive civili, kažu iz organizacije.

Ajina porodica je preživjela i prebačena je u skloništa, zajedno sa mnogima iz sada već razorenog stambenog bloka u Talbisehu.

https://twitter.com/SanSp57?ref_src=twsrc%5Etfw

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!