Raspisana potjernica: Sanjin Sefić na pješačkom prelazu usmrtio studentkinje Selmu Agić i Editu Malkoč pa pobjegao u Srbiju

Kantonalni sud u Sarajevu, po nalogu Tužilaštva, raspisao je međunarodnu potjernicu za Sefićem. MUP Srbije je ranije danas saopštio da je Sefić u Srbiju ušao legalno, s obzirom da u tom trenutku za njim nije bila raspisana potjernica. “Avaz” piše da se Sefić najvjerovatnije krije na području Prijepolja, Novog Pazara ili Tutina

 

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se prije dvije večeri dogodila u Sarajevu, živote su izgubile dvije studentkinje odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Selma Agić (1995) iz Bugojna i Edita Malkoč (1996) iz Bosanske Krupe.

Agić je stradala na licu mjesta, dok je Malkoč preminula u bolnici.

Nesrećne djevojke je vozilom “VW Golf 6” na pješačkom prelazu pokosio Sanjin Sefić (1991), koji je kroz crveno vozio 100 km/h, a potom pobjegao sa lica mjesta.

“Avaz” piše da je Kantonalni sud u Sarajevu, po nalogu Tužilaštva, raspisao međunarodnu potjernicu za njim.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Ministarstvu za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo sinoć je saopšteno da je Sefić prešao granični prelaz Uvac i uputio se prema Srbiji.

MUP Srbije je, piše “Avaz”, ranije danas saopštio da je Sefić u Srbiju ušao legalno, s obzirom da u tom trenutku za njim nije bila raspisana potjernica.

“Avaz” piše da se Sefić najvjerovatnije krije na području Prijepolja, Novog Pazara ili Tutina.

Goran Perišić, taksista iz Rudog koji je Sanjina Sefića u utorak ujutro prevezao preko granice između BiH i Srbije, prijavio se policiji, piše portal slobodna-bosna.ba. Perišić je sam došao u policijsku stanicu Rudo nakon što je saznao ko je mladić kojeg je prevezao.

Portparolka Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić kazala je da se danas u policijsku stanicu prijavila osoba koja je preko graničnog prelaza Uvac prevezla Sanjina Sefića.

“Riječ je o taksisti iz Rudog koji je prilikom iskaza u policiji kazao da mu nije bilo poznato o kome je riječ, odnosno nije znao da je Sefić osoba koja je nakon nesreće pobjegla s mjesta događaja. O svemu navedenom smo obavijestili Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), MUP Republike Srpske i druge policijske organe i nastavljamo dalje istražne radnje na ovom slučaju”, kazala je Tešić.

Sefić je Perišića zaustavio u Rudom i pitao ga može li ga odvesti do graničnog prelaza Uvac, za šta mu je platio. Perišić je pristao.

On navodno nije znao da preko državne granice prebacuje osumnjičenog koji je prethodne večeri u Sarajevu automobilom usmrtio dvije osobe.

Takođe, navodi se da je Perišić Sefića odvezao nekoliko kilometara od granice BiH i Srbije i da se poslije 20-tak minuta ponovo vratio na isti granični prelaz i ušao u BiH.

Nakon ulaska u opštinu Priboj, na graničnom prelazu Uvac, Sefiću se gubi svaki trag.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!