Dan se dokopao dnevnika gradonačelnice Gusinja: “Zapošljavati strogo partijski, studente plaćati 30 eura, na Kosovu pritiskajte preko ambasade”

“Original radnog dnevnika Anele Čekić nalazi se u redakciji „Dana” i mi smo spremni da ga dostavimo glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću ukoliko bude zainteresovan”, saopštio je Nikola Marković, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika „Dana”

Zloupotrebe državnih resursa za potrebe DPS-a pred izbore u nedjelju, uključujući i strogo partijsko zapošljavanje, isplate studentima po 30 eura u zamjenu za glas i pritisak na birače preko crnogorske ambasade na Kosovu, dokumentuje radni dnevnik predsjednice opštine Gusinje i istaknutog funkcionera Demokragske partije socijalista Anele Čekić, koji je “Dan” objavio. 

Dan piše da je u tom dnevniku predsjednica opštine Gusinje bilježila sve svoje partijske aktivnosti u susret parlamentarnim i lokalnim izborima 16. oktobra. Među “mjerama” koje su predviđene u ovom svojevrsnom nastavku afere „Snimak” nalazi se i nalog da zaposlene u Pošti treba da zove pravnik i šef OO DPS-a Rožaje Bećir Kalač, a ljude u Poreskoj upravi premijerov savjetnik Miodrag Bobo Radunović, kako bi ih pritiskali da glasaju za tu stranku na izborima.

Prema zapisima u dnevniku Anele Čekić, potrebno je obaviti razgovor sa vlasnicima kladionica, marketa i poslastičarnica da pritiskaju radnike da glasaju za DPS.

Planirano je i da se porodicama osuđenika obeća da će oni biti oslobođeni, a da se preko načelnika CB Plav jednom glasaču DPS-a vrati pištolj.

Dnevnik otkriva i da u Gusinje treba da dođu ministri iz reda DPS-a kako bi obećavali novac za poljoprivredne projekte. Kako je predviđeno u dnevniku, u školi će biti realizovano strogo partijsko zapošljavanje, a sva imena koja se pominju u tim šemama nalaze se na stranicama dnevnika koji objavljujemo.

“Original radnog dnevnika Anele Čekić nalazi se u redakciji „Dana” i mi smo spremni da ga dostavimo glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću ukoliko bude zainteresovan”, saopštio je Nikola Marković, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika „Dana”.

OPŠIRNIJE NA PORTALU VIJESTI

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!