Krivokapić se susreo sa Fejzićem: U meni će muslimani uvijek imati sagovornika

Na sastanku je, dodaje se, razgovarano o doprinosu IZ međunacionalnom i međureligijskom razumijevanju, o aktivnom učešću u poboljšanju opštih međuvjerskih odnosa, kao i boljoj artikulaciji pozicije države i vjerskih zajednica u budućem demokratskom životu

Foto: Twitter

Mandatar za sastav nove vlade, Zdravko Krivokapić, susreo se danas sa reisom Islamske zajednice (IZ) u Crnoj Gori, Rifatom ef. Fejzićem.

Iz tima mandatara za sastav vlade saopšteno je da je na sastanku iskazano obostrano razumijevanje za izazove pred kojima se nalaze građani Crne Gore.

Na sastanku je, dodaje se, razgovarano o doprinosu IZ međunacionalnom i međureligijskom razumijevanju, o aktivnom učešću u poboljšanju opštih međuvjerskih odnosa, kao i boljoj artikulaciji pozicije države i vjerskih zajednica u budućem demokratskom životu.

Foto: Privatna arhiva

“Zadovoljan sam i utješen današnjim razgovorom. Pokazuje se da Crna Gora ima kapacitet da ostvari istinski dijalog i toleranciju svih bitnih subjekata našeg društveno političkog ambijenta”, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je potom na Twiteru napisao: “Susret sa reisom IZ u CG me osnažio u uvjerenju da će Crna Gora prevazići sve izazove koji su pred nama. Vrlo sadržajan i ugodan razgovor sa reisom Rifatom ef. Fejzićem koji me iznova podsjetio na svu ljepotu raznolikosti naše države. U meni će muslimani uvijek imati sagovornika!”

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!