Istražitelji saopštili: Malezijski avion pogođen ruskim projektilom

Tužioci iz Holandije, Belgije, Malezije, Australije, koji čine istraživački tim, potvrdili su danas da je avion oboren sa zemlje projektilom BUK koji je iz Rusije stigao u istočnu Ukrajinu i to u dio koji kontrolišu proruski pobunjenici

Međunarodni tužioci zaduženi za istraživanje obaranja aviona MH17 objavili su prvi izvještaj o padu aviona i rekli da je srušen projektilom BUK, ispaljenim sa teritorije koju kontrolišu pobunjenici.

Malezijski avion MH17 oboren je 17. jula 2014. godine iznad Ukrajine, dok je bio na putu iz Kuala Lumpura za Amsterdam. Tada je poginulo svih 298 putnika i članova posade.

Tužioci iz Holandije, Belgije, Malezije, Australije, koji čine istraživački tim, potvrdili su danas da je avion oboren sa zemlje projektilom BUK koji je iz Rusije stigao u istočnu Ukrajinu i to u dio koji kontrolišu proruski pobunjenici. Prethodno su prezentovali dokaze kojima su odbačene teorije o tome da je avion srušila druga letjelica i da je bio u pitanju neki kvar.

Tokom dvije godine istrage, piše “Avaz”, ispitano više od 200 svjedoka, prikupljeno i analizirano više od 200 dijelova aviona.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!