Sarajevo: MMA borac Tomislav Spahović priznao krivicu za ubistvo Amila Geca i nagodio se sa Tužilaštvom

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo i Omar Mehmedbašić, advokat Tomislava Spahovića, postigli su danas sporazum o priznanju krivice prema kojem MMA borac pristaje da mu se izrekne kazna zatvora od sedam godina i šest mjeseci za ubistvo Amila Geca. Sud će u narednom periodu odlučiti hoće li prihvatiti ovaj sporazum

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo i Omar Mehmedbašić, advokat Tomislava Spahovića, postigli su danas sporazum o priznanju krivice prema kojem MMA borac pristaje da mu se izrekne kazna zatvora od sedam godina i šest mjeseci za ubistvo Amila Geca.

Sud će u narednom periodu odlučiti hoće li prihvatiti ovaj sporazum, piše “Avaz”, prenosi portal radiosarajevo.ba.

Tomislav Spahović se tereti da je 22. aprila ove godine, u Ulici Nusreta Prohića, naselje Buča Potok u Sarajevu, počinio krivično djelo ubistvo na način što je ispalio pet hitaca u pravcu vozila u kojem se nalazio Amil Gec, koji je usljed zadobijenih povreda preminuo 23. aprila ove godine.

Istom optužnicom Arlis Nišić se tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda na štetu H. Š, kao i za nedozvoljeno nabavljanje i držanje oružja, navodi se u saopštenju.

Spahović je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih MMA (mješovita borilačka vještina) boraca u poluteškoj kategoriji, kome su mnogi prije ovog incidenta predviđali blistavu karijeru. Nadimak mu je The Beast (Zvijer).

Spahović i Nišić su sedam dana nakon ubistva proveli u bjekstvu, da bi se na kraju predali policiji.

Na ročištu za produženje pritvora tužilac Igor Dubak kazao je kako je, prema iskazima iz istrage, a naročito prema sadržaju tri DVD videozapisa nadzorne kamere na zgradi u Ulici Nusreta Prohića 20, gdje se ubistvo dogodilo, nesporno da su Spahović i Nišić počinili djela za koja se sumnjiče.

Dubak je tada kazao da su kamere zabilježile kretanje osumnjičenih i moment kada je ubijen Gec, odnosno kada je Tomislav Spahović ispalio najmanje pet hitaca u pravcu vozila u kojem se Gec nalazio.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!