Tragedija kod Rače: Hapšenja zbog utapanja braće

Pripadnici požarevačke policije uhapsili su bračni par, Nišlije Dragana. S (64) i Milanku S. (63), zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti. Policija je odredila zadržavanje i direktoru škole Zoranu J. i fudbalskom treneru. Policija tereti Nišlije da su iznajmili pedolinu bez sigurnosnih pojaseva za dvojicu dječaka

Foto: Kurir

Pripadnici požarevačke policije uhapsili su bračni par, Nišlije Dragana. S (64) i Milanku S. (63), zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti. Policija je odredila zadržavanje i direktoru škole Zoranu J. i fudbalskom treneru.

Policija tereti Nišlije da su iznajmili pedolinu bez sigurnosnih pojaseva za dvojicu dječaka starih 13 i 14 godina koji su se utopili u Srebrnom jezeru, piše “Kurir”.

Pripadnici ronilačke jedinice Žandarmerije juče su izvukli iz jezera beživotna tijela dvojice dječaka.

Braća Stefan i Nikola, koja su živjela sa roditeljima i sestrom u selu Trska kod Rače, nestali su u nedjelju, a ronioci Žandarmerije su, poslije izvučenog tijela jednog brata, locirali i drugo.

Tokom izvlačenja drugog tijela, ni ronioci Žandarmerije nisu mogli da izdrže pa su se rasplakali pred prizorom oca koji je došao da prepozna tijela svojih sinova…

Do tragedije je došlo kada su djeca poslije izgubljene fudbalske utakmice stigla na Srebrno jezero da se opuste.

Kako saznaje “Kurir”, po petoro djece je bilo na svakoj pedalini.

U jednom trenutku mlađi brat Stefan iskliznuo sa pedaline u vodu, a stariji Nikola je skočio za njim da ga spase, ali se udavio i nestao u jezeru.

Prema prvim informacijama, niko od djece nije imao pojaseve za spasavannje, a mjesto gdje su upali duboko je oko pet metara.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!