Hrvatski špijun se nagodio sa srpskim Tužilaštvom: Čoloviću tri godine zatvora?

Čolović je penzionisani oficir Vojske Republike Srpske Krajine koji je, prema navodima srpskih medija, uhapšen dok je bježao u Hrvatsku, dok njegovi poznanici i rodbina insistiraju da je samo išao na berbu grožđa. Srpski mediji su pisali da je u Beogradu i Srbiji prikupljao podatke o oficirima JNA protiv kojih je Hrvatska pokrenula ili bi mogla da pokrene kazneni postupak zbog ratnih zločina počinjenih u Domovinskom ratu

Foto: Kurir

Čedo Čolović (57), osumnjičeni za špijunažu u korist Hrvatske, nagodio se sa srpskim Tužilaštvom na kaznu zatvora od tri godine, piše RTS.

Ta to krivično djelo predviđena je kazna zatvora duža od deset godina.

Ponuda o nagodbi stigla je danas u Viši sud, a o njoj će odlučivati sudija za prethodni postupak, navodi RTS.

Tužilac je sudiji za prethodni postupak juče predložio da optuženom odredi pritvor zbog opasnosti od bježanja, uticaja svjedoke, ponavljanja kaznenog djela špijunaže i uznemirenja javnosti.

Iz Tužilaštva su još u petak objavili da Čolović ima državljanstvo Srbije i Hrvatske i da je do 1990. godine živio i radio u Hrvatskoj, nakon čega mu je mjesto prebivališta bilo u Srbiji.

Čolović je, prenosi portal jutarnji.hr, penzionisani oficir Vojske Republike Srpske Krajine koji je, prema navodima srpskih medija, uhapšen dok je bježao u Hrvatsku, dok njegovi poznanici i rodbina insistiraju da je samo išao na berbu grožđa.

Srpski mediji su takođe pisali da je Čolović u Beogradu i Srbiji prikupljao podatke o oficirima JNA protiv kojih je Hrvatska pokrenula ili bi mogla da pokrene kazneni postupak zbog ratnih zločina počinjenih u Domovinskom ratu.

Hrvatski premijer Tihomir Orešković, kao i ostali pripadnici izvršne vlasti, rekli su da Čolović nije špijunirao za Hrvatsku.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!