Najpoznatiji par roda rastao se po 14. put: Pogledajte kako su se oprostili Malena i Klepetan (VIDEO)

Javnost toliko voli da zna sve o ovoj ljubavnoj priči da je ove godine na gnijezdo malene i Klepetana postavljena kamera i gledaoci su uživo, online, mogli da prate šta rode rade. U Brodskoj Varoši, u centru sela, postoji i statua rode koja prolaznike podsjeća da baš tu živi najpoznatiji ljubavni par roda na svijetu

Ljeto je pri kraju pa smo svi znali da će se to desiti baš ovih dana. Spremali smo se da mu vidimo rep, a spremala se i Malena da se sa njim rastane do proleća.

Najpoznatiji par roda, Klepetan i Malena, rastali su se u nedelju jer je Klepetan otišao na jug.

Malena će ga do proljeća čekati u Brodskoj Varoši u Hrvatskoj, sa svojim njegovateljem, školskim domarom Stjepanom Vokićem. Klepetan je sada već daleko, a vjeruje se da u jednom pravcu, ka toplijim krajevima, pređe put od 15 hiljada kilometara.

Ove godine Klepetan i Malena ponovo su postali roditelji, a na svijet su došle četiri male rode koje su već dovoljno stasale pa su sa tatom krenule na jug. Iako je u gnijezdu bilo šest jaja, izlegla su se četiri.

Inače, piše portal zivotinje.rs, Klepetan i Malena imaju ukupno 58 “djece” rođenih iz njihove ljubavi koja traje već 14 godina.

Za one koji ne znaju priču o Klepetanu i Malenoj, ovaj par roda zaokuplja pažnju javnosti već više od decenije. Malena ima povrijeđeno krilo jer su je upucali lovci, pa o njoj brine školski domar Stjepan dok je Klepetan tokom zimskih mjeseci u toplijim krajevima.

Klepetan uvijek dolazi krajem marta i zadržava se do pred kraj ljeta. Ljetnje mjesece rode provode na vrhu varoške škole odakle se čuje klepetanje krilima i kljunovima. Malenu “zavode” i drugi rodani, ali godinama ona u svoje gnijezdo prima samo svog Klepetana.

Javnost toliko voli da zna sve o ovoj ljubavnoj priči da je ove godine na gnijezdo malene i Klepetana postavljena kamera i gledaoci su uživo, online, mogli da prate šta rode rade.

U Brodskoj Varoši, u centru sela, postoji i statua rode koja prolaznike podsjeća da baš tu živi najpoznatiji ljubavni par roda na svijetu.

Odlazak Klepetana prije nekoliko dana zabilježen je u videu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!