Fotografija koja je slomila mnoga srca: Bračni par razdvojili poslije 62 godine zajedničkog života

Poslije 62 godine zajedničkog života primorani su da posljednje dane provedu razdvojeni. Problem je nastao kada nijedan dom za stara i nemoćna lica nije mogao da primi dvije osobe. Posljednjih osam mjeseci žive u dva različita doma

Par koji je proveo 62 godine zajedno rastavljen je zato što ne mogu da budu u istom domu za njegu starih lica.

Volf Gotčalk (83) i njegova supruga Anita (81) upoznali su se u tinejdžerskim danima, a njihove porodice živjele su u istoj u ulici u Dizeldorfu. Vjenčali su se 1954. godine i ubrzo su emigrirali u Kanadu. Imaju sina i ćerku.

Poslije 62 godine zajedničkog života primorani su da posljednje dane provedu razdvojeni. Problem je nastao kada nijedan dom za stara i nemoćna lica nije mogao da primi dvije osobe. Posljednjih osam mjeseci žive u dva različita doma, piše portal b92.net.

Volf je počeo da gubi pamćenje, lica i imena zaboravlja, ali svoju Anitu uvijek prepozna.

Ovu tužnu priču na Facebooku je podijelila njihova unuka, uz fotografiju koja je snimljena prilikom jednog od njihovih susreta.

“Poslije 62 godine braka, moji djeda i baba razdvojeni su već osam mjeseci zbog tromosti našeg sistema zdravstvene njege, koji ima način, ali ne i dobru volju da ih smjesti u isti starački dom”, napisala je ona, uz molbu da joj se jave svi koji misle da bi mogli da pomognu da se dođe do humanijeg rješenja za ove stare ljude, prenosi Independent.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!