Nakon skandaloznih karikatura italijanski ministar poručio Šarli ebdou: Možete tu olovku…

Na karikaturi su, između ostalog, nacrtani jedan okrvavljeni muškarac koji stoji, a pored njega piše “pasta sa paradajz sosom”, kao i stopala koja vire između spratova srušene zgrade uz natpis “lazanje”, prenosi Rojters

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Anđelino Alfano na neubičajeno nediplomatski način reagovao je na karikature francuskog satiričnog magazina Šarli ebdo, na kojima su žrtve zemljotresa prikazane kao različite vrste tjestenine.

AFP navodi da je Alfano podsjetio kako je Italija stala uz “Šarli ebdo” kada su njihovu redakciju napali džihadistički ekstremisti u januaru 2015.

“Koristeći njihovu satiru, predložio bi im gdje bi mogli da nabiju olovku. Mi smo plakali zbog njihovih mrtvih, a oni ismijavaju naše”, rekao je Alfano novinarima na marginama Foruma Ambrozeti, italijanske mini verzije Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, koji se tokom ovog vikenda održava u Černobiju na jezeru Komo.

Na karikaturi su, između ostalog, nacrtani jedan okrvavljeni muškarac koji stoji, a pored njega piše “pasta sa paradajz sosom”, kao i stopala koja vire između spratova srušene zgrade uz natpis “lazanje”, prenosi Rojters.

Gradonačelnik mjesta Amatriče, koji je najteže pogođen zemljotresom, Serđo Piroci, rekao je da je šokiran karikaturama i dodao da je uvjeren da takva neprijatna satira ne odražava osjećanja Francuza.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!