Suđenje monstrumu: Muhamedova majka Aldijana Januzi traži 50.000 eura odštete zbog ubistva četvorogodišnjeg sina

Ubica je iz novina je milimetarskom preciznošću izrezivao glave djevojčica i tijela dječaka, na Ebayu kupovao dječije lutke, odjeću za princeze, kostim u obliku tigra, maske od lateksa, maske od kože… Policija je našla i snimke kako se Silvio u krevetu zadovoljava s dječijom lutkom

Pred okružnim sudom u Potsdamu nastavljeno je suđenje Silviju S. za ubistvo i seksualno zlostavljanje dvojice dječaka.

Žrtve 33-godišnjeg monstruma su šestogodišnji Elias S. iz Potsdama i četvorogodišnji Muhamed J, izbjeglica iz BiH.

Silvio S. je oteo Muhameda dok je dječak bio s majkom u berlinskoj kancelariji za socijalnu pomoć 1. oktobra prošle godine. Mališana je zadavio kaišom naredni dan nakon što ga je više puta seksualno zlostavljao. Kada je na osnovu snimaka kamere uhapšen, Silvio S. je priznao da je ubio i Eliasa S. pet mjeseci ranije.

Na suđenju je policija izvijestila o bizarnim otkrićima u stanu ubice: pronašli su poruke “vezanje djece”, “djevojčice, dječaci, nož”, “zaplijepiti usta”, “napiti dijete”, piše portal radiosarajevo.ba.

Iz novina je milimetarskom preciznošću izrezivao glave djevojčica i tijela dječaka, na Ebayu kupovao dječije lutke, odjeću za princeze, kostim u obliku tigra, maske od lateksa, maske od kože… Policija je našla i snimke kako se Silvio u krevetu zadovoljava s dječijom lutkom. 

Bosanskohercegovačka državljanka Aldijana Januzi, majka ubijenog Muhameda, na suđenju je izjavila da želi 50.000 eura odštete od ubice njenog djeteta. Odštetu traži i Muhamedova devetogodišnja sestra koja je takođe svjedočila na sudu.

Suđenje se nastavlja, a presuda Silviju S. očekuje se krajem jula.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!