Ubice Arnele Đogić noć uoči zločina: “Kud ode, Bog te j…? Sjutra u ovo doba ločemo. Hehehe”

Najpotresniji dio ročišta bio je kada je u sudnici pušten snimak slavlja dvojca Brkić – Selimović nekoliko sati nakon što su Arnelu svirepo ubili. Na insistiranje sudije Malićbegovića, ponovo su pročitani detalji iz optužnice, koji opisuju okrutnost, svirepost i brutalnost ovog zločina

Na ročištu održanom u Kantonalnom sudu u Zenici danas je prihvaćena izjava o priznanju krivice Muriza Brkića i Avdije Selimovića za ubistvo Arnele Đogić iz Olova.

Sudsko vijeće, na čijem čelu je bio sudija Enes Malićbegović, u potpunosti je prihvatilo izjašnjenje o krivici.

Prethodno je utvrđeno da na posljednjem ročištu, kada su izjavili da su krivi, Brkić i Selimović nisu bili ni pod kakvim pritiscima, kao i da su bili svjesni onoga što govore.

Današnjem ročištu prisustvovala je i porodica ubijene Arnele, majka Nura, otac Emin i brat Alen, dok je sestra Edina sve vrijeme bila ispred zgrade suda.

Najpotresniji dio ročišta bio je kada je u sudnici pušten snimak slavlja dvojca Brkić – Selimović nekoliko sati nakon što su Arnelu svirepo ubili. Na insistiranje sudije Malićbegovića, ponovo su pročitani detalji iz optužnice, koji opisuju okrutnost, svirepost i brutalnost ovog zločina.

Zanimljiva je bila i SMS poruka koju je tužiteljka Vesna Bjelošević pročitala, a koju je Selimović poslao Brkiću noć prije izvršenja zločina. Poruka je glasila ovako: “Kud ode, Bog te j…? Sjutra u ovo doba ločemo. Hehehe”.

Zanimljiv je bio i iskaz tužiteljke Bjelošević koja je navela i iskaz svjedoka Alena Kujančića. Naime, godinu ranije Avdija Selimović uporno je nudio i insistirao i na Kujančića vršio pritisak da fizički zaplaši Arnelu, djevojku sa kojom je Avdija bio u vezi. Nudio mu je 100 KM da je malo “pritisne”. Kujančić je to odbijao pravdajući se da je Arnela uvijek bila u društvu svoje braće i prijatelja.

Tužiteljka je, piše portal avaz.ba, navela i svjedočenje Emine Višća, Arneline najbolje drugarice.

Emina je rekla da joj se Arnela prije ubistva žalila na Avdiju, kako je bio nasilan, da joj je prijetio, slao poruke i bratu i snahi, a posebno je upečatljiva jedna rečenica koju joj je Arnela kazala: “Emina, ja se bojim za sebe!”.

Kada ga je sudija Malićbegović danas upitao zašto priznaje krivicu, Selimović je hladnokrvno odgovorio: “Priznajem, jer sam počinio taj zločin”. Na isto pitanje, Brkić je rekao: “Želim da skinem teret sa sebe”. Na ove njihove iskaze članovi porodice i prisutni u sudnici duboko su uzdahnuli.

Presuda Brkiću i Selimoviću biće izrečena 14. juna.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!