SAD: Spasio joj život kad je imala pet godina, a ona ga pozvala na odbranu diplomskog rada

Josibelk je imala pet godina kada se zapalio stan u kojem je živjela zajedno sa ujakom. Njena majka u tom trenutku bila je na poslu. Vatrogasci iz Hartforda uspjeli su ući u zgradu, te je iznijeti napolje

Penzionisani američki policajac Peter Getz, koji je u junu 1998. godine spasio život petogodišnjoj Josibelk Josi Aponte, ponovo se susreo s njom, ali ovog puta povod je bio znatno drugačiji.

Josibelk je imala pet godina kada se zapalio stan u kojem je živjela zajedno sa ujakom. Njena majka u tom trenutku bila je na poslu. Vatrogasci iz Hartforda uspjeli su ući u zgradu, te je iznijeti napolje.

„Josi nije disala niti je imala pulsa kada su je vatrogasci iznijeli iz zgrade. Odmah sam im je oteo iz naručja i počeo postupak reanimacije”, prisjeća se Getz.

Nakon što ju je smjestio u svoj automobil nastavio je reanimaciju. Njegov kolega odvezao ih je do najbliže bolnice.

“Počela je disati u trenutku kada smo je unosili u bolnicu”, kazao je Getz za CNN.

Njen ujak preminuo je od opekotina koje je zadobio u požaru.

“Gotovo da sam umrla, ali mi je data druga šansa za život, a dobila sam je zahvaljujući Peteru i ostalim vatrogascima, svima onima koji su tog dana došli da nam pomognu”, rekla je Josibelk.

Peter je istakao da je fotografiju na kojoj se vidi kako nosi Josi prekrivenu pepelom godinama držao na svom stolu na poslu.

“Pratio sam njeno školovanje, kako ih se uvjerio da je dobro”, kazao je Getz.

Prije dvije godine njih dvoje su se sastali, a Peter joj je ispričao detalje o požaru iz 1998. godine.

Josibelk je na Univerzitetu u Connecticutu diplomirala na Odsjeku za računovodstvo.

“Željela sam da ovaj sretni trenutak podijelim sa svima koji mi znače u životu, a među njima je i Peter”, kazala je Josibelk.

Izvor: Avaz

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!