Malena i Klepatan dobili prinove: Na svijet stigle četiri male rode!

Penzioner Stjepan Vokić, koji svakoga dana brine o rodama već decenijama, kaže da ovih dana nisu baš prijateljski raspoložene jer štite svoje ptiće i nikome ne dozvoljavaju da priđe gnijezdu. Vokić ih hrani komadićima mesa, jer im u avgustu valja s tatom Klepetanom put Afrike

Najpoznatiji par roda u regiji, Malena i Klepetan iz Brodske Varoši u Hrvatskoj, donijeli su na svijet četiri male rode!

Penzioner Stjepan Vokić, koji svakoga dana brine o rodama već decenijama, kaže da ovih dana nisu baš prijateljski raspoložene jer štite svoje ptiće i nikome ne dozvoljavaju da priđe gnijezdu. Vokić ih hrani komadićima mesa, jer im u augustu valja s tatom Klepetanom put Afrike.

Ovaj poznati ptičiji par je za 13 godina donio na svijet 58 roda.

Radiosarajevo.ba podsjeća da se zaljubljeni mužjak rode Klepetan već 14 godina vraća se svojoj partnerki Malenoj, koju je prije 23 godine ranio jedan italijanski lovac, pa je prinuđena da zimuje u Hrvatskoj.

O njima već decenijama brine penzioner Stjepan Vokić iz mjesta Brodski Varoš u Slavoniji.

Vokić priča kako svake jeseni mužjak leti na jug, da bi se s prvim danima proljeća, preletivši više od 13.500 kilometara, vratio svojoj dragani. Vratio se i ove godine, iako je kasnio šest dana.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!