Sprdali se s izborima a onda stiglo iznenađenje: Mladenovčani izmislili kandidata Preletačevića i osvojili 13 mandata!

Sve je počelo kao parodija: osnovali su Samo jako – Beli, pod sloganom SPN – Sarmu probo nisi, dali izmišljeno ime Ljubiša Preletačević, a onda napravili nevjerovatan uspjeh na izborima

Sve je počelo kao parodija: osnovali su Samo jako – Beli, pod sloganom SPN – Sarmu probo nisi, dali izmišljeno ime Ljubiša Preletačević, a onda napravili nevjerovatan uspjeh na izborima!

Vjerovatno ni sanjali nisu da će se sve završiti sa 13 osvojenih mandata, odnosno koliko DS, SPS i LDP zajedno u Mladenovcu.

Po broju glasova su bili odmah iza SNS. U pojedinim selima su bili drugi, što, kako kažu, smatraju svojim velikim uspjehom.

Na listi su bili pod rednim brojem sedam, pod nazivom Beli – Samo jako. Na društvenim mrežama su postali pravi heroji, gdje pljušte čestitke.

Kako prenosi portal kurir.rs, ono što je posebno zanimljivo je i to da oni postoje samo 38 dana! Rezultate su slavili uz vatromet, alkohol i žurku do sitnih sati.

Iznenađenje nisu krili, a u svom obraćanju su se zahvalili svima koji su im dali glas.

“Htio bih da se zahvalim mojim Mladenovčanima na ovolikom odzivu. Iskreno, nismo očekivali da ćemo imati ovoliko glasova, ali ovo je abnormalna cifra. Zato smo zahvalni do besvijesti svim našim dragim građanima što su pokazali da još postoji atom snage u ovom malom mjestu. I da može uvijek biti bolje, a mi smo ti koji ćemo da vam pomognemo. Zato nas pratite i samo jako”, rekao je Preletačević.

Foto: Facebook.com

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!