Glavni tužilac BiH potvrdio: Protiv Milorada Dodika Tužilaštvo vodi istragu

“U slučaju ‘Pavlović banke’ postoji istraga i protiv Milorada Dodika. Neke predmete koji su ranije bili po anonimnim prijavama ili prema nekim prijavama koje nijesu bile dovoljne da bi išle u dalju fazu mi smo zatvorili i zatvorićemo. Kao i kod svakog drugog građanina, tako i kod njega, naša je obaveza da ispitamo i istražimo ove segmente, pa ćemo vidjeti da li ima tih elemenata ili nema”, kaže Salihović

U  okviru afere “Pavlović banka”, Tužilaštvo BiH sprovodi istragu i protiv Milorada Dodika, potvrdio je glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović za BN televiziju.

On je potvrdio i da su se istrage u slučajevima “Bobar banka” i “Pavlović banka” našle pred optužnicama.

U slučajevima “Pavlović banke” i “Bobar banke” istraga se sprovodi protiv više osoba. Kako tvrdi Salihović, protiv Milorada Dodika nema vezanih predmeta, ali…

“U slučaju ‘Pavlović banke’ postoji istraga i protiv Milorada Dodika. Neke predmete koji su ranije bili po anonimnim prijavama ili prema nekim prijavama koje nijesu bile dovoljne da bi išle u dalju fazu mi smo zatvorili i zatvorićemo. Kao i kod svakog drugog građanina, tako i kod njega, naša je obaveza da ispitamo i istražimo ove segmente, pa ćemo vidjeti da li ima tih elemenata ili nema”, kaže Salihović za BN televiziju, prenosi radiosarajevo.ba.

Salihović tvrdi da predmet “Bobar banka” prevazilazi najveće korupcionaške afere u regionu.

“Taj predmet je po šteti koja je pričinjena građanima BiH, enititetima, pojedinim opštinama, Brčko distriktu, pravnim i fizičkim licima veći dva-tri puta od predmeta ‘Sanader’ u Hrvatskoj i to je obiman predmet na kome mi radimo već godinu dana”, dodaje Salihović.

Glavni tužilac je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da su privedene osobe u bankarskim aferama puštene da se brane sa slobode, ističući da je pritvor neophodan da bi se lakše pribavili dokazi i onemogućio uticaj na svedoke, ali prije svega mogućnost bjekstva.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!