Zastrašujući snimak spašavanja ljutog i zarobljenog planinskog lava (VIDEO)

Ovaj snimak, od kojeg zastaje srce, prikazuje kako spasioci u Utahu oslobađaju planinskog lava koji se zaglavio u zamku za risove i koji ispušta zvukove kakve ste mogli čuti samo u horor filmovima

Kako da pomognete zarobljenoj i povrijeđenoj životinji, kad ona misli da želite da je povrijedite, a može da vas rastrgne?

Ovaj snimak, od kojeg zastaje srce, prikazuje kako spasioci u Utahu oslobađaju planinskog lava koji se zaglavio u zamku za risove i koji ispušta zvukove kakve ste mogli čuti samo u horor filmovima.

Jedan od spasitelja, Mark Ekins za KLC je izjavio kako planinski lavovi najčešće sami mogu da se oslobode iz ovih zamki, bez povrede, ali, rijetko, dese se i ovakve stvari.

Ekins je dodao kako je bio vrlo nervozan tokom akcije, i dodaje da je to zapravo dobra stvar: „Da nisam bio toliko nervozan ili da sam pokazao manjak poštovanja prema snazi ove životinje, to je moglo završiti tragično. Bio sam i nervozan i ekstremno oprezan…vjerovatno sam imao samo tri ovakve akcije u životu.“

Ekins je objasnio da su on i kolega mogli koristiti sredstvo za uspavljivanje, ali tzv. „hvataljke“ su, kako tvrde, humanije i zdravije za životinju.

Kada su životnju uspjeli osloboditi, prekrili su je dekom, oslobodili šapu, a životinja je shvatila da je slobodna i otišla je.

Ekins je otkrio da je ova divlja mačka imala samo manju posjekotinuna šapi.

Izvor: Radio Sarajevo

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!