Pijan usmrtio mladu doktorku Azru Spahić (27), određen mu pritvor od mjesec dana

Berberović je 26. maja u 23:30 sati, u Ulici maršala Tita u Sarajevu, upravljao “mercedesom” kojim je sinoć udario Spahić i njene dvije prijateljice, rođene 1997. i 2002. godine. Spahić je preminula na licu mjesta, a one su zadobile teške tjelesne povrede. Policija je utvrdila da je Berberović u trenutku izazivanja nesreće bio pod uticajem alkohola i bez vozačke dozvole i da je vozio znatno brže od dopuštenog

Kantonalni sud u Sarajevu izrekao je Arminu Berberoviću (27) mjeru pritvora u trajanju od mjeseca dana zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubila doktorka Azra Spahić, piše Klix.ba.

Podsjetimo, Berberović je 26. maja u 23:30 sati, u Ulici maršala Tita u Sarajevu, upravljao “mercedesom” kojim je sinoć udario Spahić i njene dvije prijateljice, rođene 1997. i 2002. godine. Spahić je preminula na licu mjesta, a one su zadobile teške tjelesne povrede. Policija je utvrdila da je Berberović u trenutku izazivanja nesreće bio pod uticajem alkohola i bez vozačke dozvole i da je vozio znatno brže od dopuštenog.

Sud je prilikom određivanja pritvora Berberoviću konstatovao da postoji mogućnost da će ponoviti kazneno djelo koje mu se stavlja na teret i da bi puštanje na slobodu moglo uznemiriti javnost.

Berberović je priznao krivicu za saobraćajnu nesreću.

Berberovićev branilac Rusmir Karkin rekao je da njegov klijent ima olakšavajuću okolnost jer nije ranije gonjen i da ne postoji formalno-pravna osnova za njegovo zadržavanje u pritvoru.

Građani Sarajeva odali su počast stradaloj doktorki, a regionalne vlasti su odlučile da pojačaju kontrolu saobraćaja.

Azra Spahić će biti sahranjena danas.

Foto: Azra Spahić (Facebook)

Idi na VRH
error: Content is protected !!