Economist Intelligence Unit: Donald Tramp kao predsjednik je šesta najveća prijetnja s kojom se suočava svijet!

Britanska istraživačka organizacija Economist Intelligence Unit navodi da ne očekuje da će Tramp da pobijedi na izborima u novembru, ali navodi da postoji umjerenena mogućnost da se to dogodi, što bi imalo velike posljedice

Mogućnost izbora Donalda Trampa na položaj predsjednika je šesta najveća prijetnja s kojom se svijet suočava, zajedno sa rizikom da terorizam ugrozi globalnu ekonomiju, procjena je organizacije Economist Intelligence Unit.

Britanska istraživačka organizacija navodi da ne očekuje da će Tramp da pobijedi na izborima u novembru, ali navodi da postoji umjerenena mogućnost da se to dogodi, što bi imalo velike posljedice, prenosi portal glasamerike.net.

Kao razloge za svoju ocjenu, Economist Intelligence Unit navodi Trampovo oštro protivljenje slobodnoj trgovini, zagovaranje ubijanja porodica terorista, podršku raspoređivanju kopnenih snaga u Siriji i neprijateljski stav prema Kini i Meksiku, što bi moglo da dovede do trgovinskih ratova i uspona terorističkih grupa.

Tramp je najavio da će da zauzme čvrst stav u međunarodnim pregovorima, naročito sa Kinom, kao i da izgradi zid duž južne američke granice sa Meksikom da bi spriječio ulazak ilegalnih imigranata. Izgradnju zida bi, prema njegovom očekivanju, finansirao Meksiko.

Na vrhu liste globalnih rizika su naglo usporavanje kineske ekonomije, zatim ruske akcije u Siriji i Ukrajini koje podstiču novi hladni rat, korporativna dužnička kriza u ekonomijama u usponu i razbijanje Evropske unije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!