Ibrahimović: “Kad sam došao u Ajax nisam imao šta da jedem, Maxwell mi je pružio ruku spasa”

“Maxwell me smjestio u svoju kuću, dao mi svoj krevet, dok je on spavao na podu. Jeo sam njegovu hranu, vozio me na treninge, u izlaske. Maxwell je kao medvjedić, Teddy bear. Najbolji čovjek na svijetu”, napisao je Zlatan

Zlatan Ibrahimović, napadač PSG-a i jedan od najboljih napadača u svijetu posljednjih 20-tak godina, neiscrpna je tema svih svjetskih medija.

Francuzi su tako počeli da vade zanimljive isječke iz njegove autobiografske knjige “I am Zlatan” i objavili zaista nevjerovatne stvari.

Tako su izvukli njegove početke, odnosno probleme s kojima se suočavao kada je stigao u Ajax.

“Tamo je sve počelo. Ajax. Avantura u Ajaxu. Došao sam u Amsterdam potpuno sam. Prvi mjesec je bilo velikih problema. Bit ću iskren: nijesam imao novca. Uopšte. Do prve plate je trebalo da prođe mjesec dana. Dobio sam kuću, pristojnu, ali sam u njoj imao samo krevet i TV. Tih 15 dana sam se užasno mučio i preživio pakao. Onda sam nazvao Maxwella jer je došao u Ajax kad i ja, pa sam ga upoznao malo bolje. Rekao sam mu da nemam baš ništa da jedem, a on me smjestio u svoju kuću, dao mi svoj krevet, dok je on spavao na podu”, napisao je Zlatan, prenosi portal avaz.ba.

Kod Maxwella je spavao dvije sedmice.

“Jeo sam njegovu hranu, vozio me na treninge, u izlaske. Maxwell je kao medvjedić, Teddy bear. Najbolji čovjek na svijetu”, napisao je Zlatan u jednoj od, realno, najboljih autobiografskih sportskih priča uopšte.

Maxwell je od tada Zlatanov privezak kojeg je veliki Šveđanin vodio svuda sa sobom, s obzirom da je imao klauzulu u ugovoru da gdje god pođe da igra Brazilac mora da ide sa njim. I tako se Zlatan Brazilcu “iskupio” činjenicom da je, nakon Ajaxa, Maxwell išao sa njim u Inter, Barcelonu, a sada i PSG.

Maxwell mu je pružio ruku, a Zlatan to nikada nije zaboravio…

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!