Gordan Stojović nerezidentni ambasador Crne Gore u Urugvaju

Ambasador Crne Gore u Republici Argentini Gordan Stojović predao je akreditivna pisma predsjedniku Istočne Republike Urugvaj Tabareu Vaskesu. Time je stupio na dužnost ambasadora Crne Gore u Istočnoj Republici Urugvaj na nerezidentnoj osnovi. On je tokom razgovora sa predsjednikom Vaskesom izrazio uvjerenje da će se založiti za produbljivanje bilateralnih odnosa između dvije države

Ambasador Crne Gore u Republici Argentini Gordan Stojović predao je akreditivna pisma predsjedniku Istočne Republike Urugvaj Tabareu Vaskesu.

Time je stupio na dužnost ambasadora Crne Gore u Istočnoj Republici Urugvaj na nerezidentnoj osnovi.

Stojović je tokom razgovora sa predsjednikom Vaskesom izrazio uvjerenje da će se založiti za produbljivanje bilateralnih odnosa između dvije države.

Iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija je saopšteno da se Stojović tokom posjete Urugvaju susreo i sa ministrom vanjskih poslova Rodolfom Nin Novoom.

“Na sastanku je ocijenjeno da postoji dovoljno prostora za povećanje trgovinske razmjene između dvije zemlje, na čemu će se dodatno raditi u narednom periodu”, piše u saopštenju Ministarstva.

Stojović je tokom boravka u Istočnoj Republici Urugvaj posjetio i školu crnogoskog jezika u Montevideu, koju je po važećim programima iz Crne Gore zajednica organizovala sama i finansirala uz podršku ambasade Crne Gore u Buenos Ajresu. Školu stalno pohađa oko 30 đaka.

“Ambasador Stojović je tokom boravka u Montevideu iskoristio priliku da posjeti Počasni Konzulat Crne Gore u tom gradu i razgovara sa počasnim konzulom Crne Gore u Istočnoj Republici Urugvaj Marijom Klisićem, kao i da se susretne sa brojnim uglednim građanima Urugvaja porijeklom iz Crne Gore”, dodaje se u saopštenju.

Ambasada Crne Gore u Argentini na nerezidentoj osnovi nadležna je za Federativnu Republiku Brazil, Republiku Čile i Istočnu Republiku Urugvaj.

Foto: www.mvpei.gov.me

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!