Uznemirujući video: Bivši logoraš Senad Begić zapalio se u centru Cazina!

Uprkos pokušajima građana da spriječe Begića, on se pokrio dekama, zalio benzinom i zapalio, što je prikazano i na uznemirujućem video snimku koji je objavljen na društvenoj mreži Facebook

Senad Begić, ratni vojni invalid koji je već četvrti dan u štrajku glađu zbog nerada sudskih institucija, ispunio je dato obećanje i zapalio se u centru grada. Uprkos pokušajima građana da spriječe Begića, on se pokrio dekama, zalio benzinom i zapalio, što je prikazano i na uznemirujućem video snimku koji je objavljen na društvenoj mreži Facebook.

Kako javljaju lokalni portali, Begić je nakon pokušaja da sebi oduzme život samospaljivanjem, vozilom Hitne pomoći odvezen u bolnicu Cazin, nakog čega je prebačen u bolnicu u Bihać, gdje će mu biti ukazana medicinska pomoć. Prema riječima očevidaca, Begić je po licu i tijelu imao vidljive opekotine, ali, kako nezvanično saznajemo, nije životno ugrožen.

Avaz podsjeća da bivši logoraš Senad Begić punih 16 godina čeka rješenja sudskog spora. Prethodnih dana njegovo zdravstveno stanje ozbiljno se pogoršalo zbog gladi, kiše i hladnoće, te je jučer intervenirala i Služba hitne medicinske pomoći Cazin.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!