Mustafić: Da je Džavid upošljavao i druge Plavljane kao što je one iz svoje familije, vjerovatno bi mnogi radili i manje se iseljavali

“I neka za ‘Limenku’ i milione (ali ne samo za to) ne pita Bošnjačku stranku, nego svoje partijske drugove iz SDP. Sticajem okolnosti, a i njihovim afinitetom, policija i pendrek su svih tih godina bili dio njihove kvote i u njihovom resoru. Naravno, u Vladinim aranžmanima, nakon što bi, sa kojim postotkom, dali doprinos izbornoj listi Evropska Crna Gora – Milo Đukanović”, kazao je Mustafić

“Da je Džavid Šabović upošljavao i druge Plavljane kao sto je one iz svoje familije, vjerovatno bi mnogi radili i manje se iseljavali”, kazao je potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić.

“Nijesam htio polemiku, ali Džavid je, ničim izazvan, a vjerovatno po nalogu, posegao za uvredama i neistinama. Razumijem provalu buke i bijesa i pokušaj da neurotičnim ‘režanjem’ nadvise ‘zasluge’ i ‘činjenice’ koje sam mu nabrojao – od njegovih glasanja, pa do istorijskih veza sa platnim spiskovima Pavla Đurišića. Činjenice su neumoljive, znaju se i pamte. Ali, Džavid ništa nije demantovao. Ponoviću mu: zajedno smo 22. marta 2003. godine potpisali vraćanje istorijskog imena Bošnjak. Tada smo, prvi put, na popisu mogli tako da se iskažemo. Rođenjem smo, Džavide, prije svega ljudi, i to Božjom voljom. Oblikuje nas i vaspitava porodica i socijalno okruženje. Sami iskazujemo pripadnost određenom narodu, jer se nacija ne dokazuje – nego iskazuje”, kazao je Mustafić, prenosi portal vijesti.me.

Mustafić je kazao da se zbog svojih osamnaest godina u vlasti Džavid Šabović, iako se hrabri po Plavu, ne može izuzeti od odgovornosti.

“I neka za ‘Limenku’ i milione (ali ne samo za to) ne pita Bošnjačku stranku, nego svoje partijske drugove iz SDP. Sticajem okolnosti, a i njihovim afinitetom, policija i pendrek su svih tih godina bili dio njihove kvote i u njihovom resoru. Naravno, u Vladinim aranžmanima, nakon što bi, sa kojim postotkom, dali doprinos izbornoj listi Evropska Crna Gora – Milo Đukanović”, kazao je Mustafić.

Potpredsjednik Skupštine je dodao da o tome koliko je Džavid uradio za dvije decenije na vlasti, i u Plavu i u državi, da zaustavi iseljavanje, pokrene privredu i pomogne ostvarivanje manjinskih prava Bošnjaka, najbolje govore podaci.

“Jedno je sigurno – da je Džavid upošljavao i druge Plavljane kao što je one iz svoje familije, vjerovatno bi mnogi radili i manje se iseljavali. Oko privilegija neću. Svi smo prolazni, a naše funkcije posebno. Za razliku od Džavida i njegovih mentora, moj trenutni posao i funkcija nijesu mi profesija. Nekima je sve zavisilo od toga koliko će uzeti od Đukanovića, koji ih je šesnaest godina uvodio u parlament. No, najvažnije je ostati čovjek. I uraditi što je do nas da pomognemo drugim ljudima, bez razlike odakle su. Kako u Plavu, tako u Baru ili bilo gdje u našoj Crnoj Gori. Neko drugi će, a ne mi, vrednovati naša djela i naše namjere. I na kraju, bez namjere da dalje odgovaram na neistine i podmetanja onoga koji se poziva na vjeru, podsjetiću na jedan hadis: ‘Najbolji je onaj musliman od čije su ruke i jezika sačuvani drugi ljudi”, zaključio je Mustafić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!