Edvin Muratović uskoro u seniorskom timu Luksemburga?

Muratović, porijeklom iz Petnjice, je predvodio luksemburšku omladinsku reprezentaciju na turniru prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u tom uzrastu. Sa četiri postignuta gola, od pet, koliko je dao Luksemburg, bio je najbolji strijelac turnira i četvrti strijelac prve runde kvalifikacija

Talentovani napadač Edvin Muratović najozbiljniji je kandidat da postane prvi fudbaler porijeklom iz Crne Gore koji će obući dres seniorske reprezentacije Luksemburga.

Muratović je predvodio luksemburšku omladinsku reprezentaciju na turniru prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u tom uzrastu.

Sa četiri postignuta gola, od pet, koliko je dao Luksemburg, bio je najbolji strijelac turnira i četvrti strijelac prve runde kvalifikacija.

Muratović, koji je rođen 1997. godine, član je omladinske i mlade reprezentacije Luksemburga, a priliku da debituje u seniorskom timu, kako je najavljeno, mogao bi da dobije već početkom naredne godine.

Selektor Luksemburga Luk Holc kazao je da je Muratović budućnost luksemburškog fudbala i da ga raduju njegovi nastupi u mlađim selekcijama.

“On je jedan od igrača na kojeg računamo. Dobiće priliku, ali prije toga želim da još provjerim njegove mogućnosti i uvjerim se u njegov kvalitet”, kazao je Holc.

Muratović, koji je porijeklom iz Petnjice, karijeru je počeo u lokalnom Žunesu iz Eša, a u mlađim kategorijama igrao je za Dudelanž i francuski Mec.

Sezonu je počeo u njemačkom Sarbrukenu.

Sredinom maja odigrao je dvomeč sa Češkom u dresu crnogorske omladinske reprezentacije.

“Cilj mi je da radim i napredujem, da postižem što više golova. Želja mi je da jednog dana igram u najjačim evropskim klubovima i da dobrim partijama zaslužim poziv u seniorsku reprezentaciju Luksemburga, ili moje države Crne Gore”, kazao je Muratović agenciji Mina, prenosi portal rtcg.me.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!