Bijelo Polje: Suspendovani ljekari Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević, Tomislav Jeremić raskinuo radni odnos sa bolnicom

Ljekarima se sudi zbog teškog krivičnog djela protiv zdravlja ljudi, u vezi sa nepostupanjem po propisima za sprečavanje zaraznih bolesti. Zbog toga što nijesu suspendovani, roditelji preminule i inficiranih beba 10. novembra započeli su štrajk glađu ispred zgrade Opštine

Ispred zgrade Opštine sinoć obilježena godina dana od smrti bebe Slaviše Kneževića (Foto: Vijesti)

Ljekari Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević danas su suspendovani odlukom direktorice bjelopoljske bolnice Biserke Bulatović, dok je doktor Tomislav Jeremić raskinuo radni odnos sa bolnicom.

Kako je Televiziji Crne Gore saopšteno iz bjelopoljske bolnice, povodom pokrenutog krivičnog postupka protiv Jeremića, Puletića, Tahirović i Cimbaljević, poslije višemjesečne intenzivne komunikacije sa nadležnim državnim organima, danas je od nadležnog ministarstva stigao stav vezan za suspenziju da, i pored toga što su udaljeni sa rukovodećih mjesta direktora bolnice i načelnika odjeljenja, treba da budu udaljeni iz procesa rada koji obavljaju kao ljekari specijalisti.

“Tim povodom, a u duhu ingerencija i obaveza koje po statutu pripadaju direktoru bolnice, urađena su rješenja o suspenziji za tri ljekara, dok je doktor Jeremić, koji se nalazi na liječenju, danas Upravi bolnice podnio zahtjev za prekid radnog odnosa zbog kontinuiranog i beskrupuloznog pritiska koji se vrši na ljekare i njihove porodice. Njegov zahtjev o prekidu radnog odnosa je prihvaćen”, saopšteno je iz bjelopoljske bolnice.

Jeremiću, Tahirović, Puletiću i Cimbaljević je u toku suđenje u Višem sudu u Bijelom Polju. Na teret im je stavljeno da su počinili teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi, u vezi sa nepostupanjem po propisima za sprečavanje zaraznih bolesti.

Ispred zgrade Opštine Bijelo Polje od 10. novembra štrajkuju glađu Slaviša Knežević, otac bebe koja je preminula uslijed infekcije, i očevi inficiranih beba Predrag Karišik, Eldin Salemović i Vučić Rakonjac. Oni traže da se suspenduju Jeremić, Tahirović, Puletića i Cimbaljević. Nakon odluke Komunalne policije da očevi beba koji štrajkuju glađu uklone prostirke i ćebad, ispred zgrade Opštine večeras se okupilo stotinak građana Bijelog Polja.

U međuvremenu, grupa građana je preko Fejsbuka za sjutra na Rimskom trgu u Podgorici organizovala akciju sakupljanja ćebadi za očeve koji štrajkuju glađu.

Po pozivu roditelja koji štrajkuju glađu danas je intervenisala Služba hitne pomoći, a Slaviša Knežević je primio injekciju.

Knežević je kazao “Vijestima” da su zaposleni u Hitnoj pomoći odbili da mu daju infuziju, tvrdeći da nemaju uslova da daju infuziju ispred zgrade Opštine. Ponudili su mu da dođe u prostorije Hitne pomoći i primi infuziju, što je on odbio.

Ispred zgrade Opštine sinoć se okupilo više desetina građana koji su paljenjem svijeća obilježili godinu dana od smrti Dušana, bebe Slaviše Kneževića, koja je preminula zbog infekcije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!