Komšije Enesa Omeragića, ubice bosanskih vojnika: U posljednjoj godini pustio je bradu i počeo nositi skraćene pantalone

Komšije su kazale da su se svi sklanjali od Omeragića, jer je bio poznat kao ovisnik o drogama. Navode i da se u posljednje vrijeme aktivno družio s osobama arapskog porijekla koje su se doselile u komšiluk te da je upravo od tada počeo da prakticira vehabizam

Pored blokirane ceste u sarajevskom naselju Sokolje sinoć smo zatekli dvije komšinice Enesa Omeragića, ubice dvojice vojnika Oružanih snaga BiH. Jedna od njih kazala nam je da su se svi u komšiluku sklanjali od Omeragića, jer je bio poznat kao ovisnik o drogama.

U posljednjoj godini pustio je bradu, počeo nositi skraćene pantalone. Rano je ostao bez majke, koja je izvršila samoubistvo skokom u bunar, a njegov otac poslije se oženio i radi kao vozač autobusa u GRAS-u, zove se Hasan. Znam da je trebao ići u penziju, ali nije mu bio uplaćen staž. Otac mu je, inače, veoma fin čovjek, fin komšija, za razliku od njega. Također, ima brata i sestru – kazala nam je komšinica za Avaz.

Druga komšinica ispričala je da se plašila Omeragića te da je prije nekoliko dana doživjela veliku neugodnost.

On me je pozdravio na ulici, a ja sam samo prošla, nakon čega je on krenuo ka meni i prijetio je da će me izudarati nogama. Na svu sreću, u blizini je bio moj otac, koji je uzeo metalnu šipku i nasrnuo na njega te ga je otjerao od mene. Inače, svi su se u mahali plašili njega – ispričala nam je vidno uznemirena komšinica, koja nije htjela da joj objavljujemo ime.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Rajlovac u srijedu veče ubijena su dva pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Armin Salkić i Nedeljko Radić.

Napadač Enes Omeragić je ušao u kladionicu, koja se nalazi u ulici Safeta Zajke broj 241, i otvorio vatru iz automatskog oružja, a pucao je i na autobus koji se nalazio u neposrednoj blizini.

Nakon napada, ubica se  zabarikadirao u porodičnoj kući u Ulici Ibrahima Perviza, gdje je izvršio samoubistvo.

Omeragić, sa sarajevskom adresom u ulici Ibrahima Perviza na broju 14, stanovao je sam u prizemlju dvospratne kuće. Na prvom spratu stanovala je njegova porodica.

Kako su Avazu kazali i drugi mještani koji su bili prisiljeni da čekaju kraj sinoćnje policijske akcije, osumnjičeni je bio izoliran i od svoje porodice. Navode i da se Enes Omeragić u posljednje vrijeme aktivno družio s osobama arapskog porijekla koje su se doselile u komšiluk te da je upravo od tada počeo da prakticira vehabizam.

Vlasnik lokalnog autoservisa je ispričao da je Omeragić često dolazio kod njega na servis svog automobila Golfa i da je uvijek kod sebe imao značajne iznose novca.   

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!