Šahin Omeragić, otac ubice bh vojnika: Enesu neću otići na dženazu, žao mi je vojnika koje je ubio!

“Svako svoje dijete voli, pa i ja njega, ali ne mogu da mu oprostim što je ubio ovu mladost. Koliko sam čuo poznavao je jednog od mladića kojeg je sinoć ubio, družio se sa njim. Znam da je riječ o momku koji je 81. godište, ali ne znam kako se zove”, ispričao je Šahin

Ubio dvojicu vojnika, a zatim počinio samoubistvo – Enes Omeragić

Nakon sinoćnjeg ubistva dvojice vojnika, otac Enesa Omeragića, Šahin je progovorio za novinare.

Kazao je kako sa Enesom zadnjih nekoliko godina nije imao dobre odnose, te da je primijetio da se čudno ponaša. Takođe Šahin Omeragić je kazao kako je sinoćnje događaje pratio preko medija i da tijelo sina koji se sinoć raznio u prizemlju kuće nije ni vidio. Kako je rekao samo je na kratko sišao do mjesta gdje se to desilo i vidio lokvu krvi, što ga je natjeralo na plač.

“Jeste da nisam sa sinom baš nešto komunicirao. Živio je sam u prizemlju kuće. Nismo se svađali, ali nismo ni imali o čemu pričati, jer je on uvijek mene kritikovao kad bi vidio pivu. Govorio je ‘nosi tog šejtana’”, kazao nam je njegov otac.

Vojnici Nedeljko Radić (34) i Armin Salkić (26) su u trenutku kada je na njih pucao ubica Enes Omeragić bili u sportskoj kladionici u ulici Safeta Zajke, smještenoj u neposrednoj blizini kasarne OS BiH

 

Kako prenosi avaz.ba, kroz suze je ispričao da sinu neće otići na dženazu, te da mu je žao momaka koje je sinoć ubio.

“Svako svoje dijete voli, pa i ja njega, ali ne mogu da mu oprostim što je ubio ovu mladost. Koliko sam čuo poznavao je jednog od mladića kojeg je sinoć ubio, družio se sa njim. Znam da je riječ o momku koji je 81. godište, ali ne znam kako se zove”, ispričao je Šahin.

Potvrdio  je i da nije imao dobre odnose sa zetom, koji je bio blizak vehabijskom pokretu.

“Od prije nekih četiri godine ne pričam ni sa zetom. Nisam podržavao to što je radio, a svaki kontakt prekinuli smo kad su me prije godinui ili dvije na Kovačima uhapsili i priveli na saslušanje zbog zeta. Od tada dolazio je par puta u našu kuću, ali nikad nismo zajedno sjedili”, kazao je Šahin.

Na pitanje novinara da li je njegov zet pripadao nekoj vehabijskoj grupi, odnosno da li je išao u Siriju, Šahin im nije mogao odgovoriti. Samo je potvrdio da je nosio dugu bradu i kratke pantalone.

Takođe, Šahin je rekao kako ga je potresao momenat kada je policija iznosila dokaze iz kuće. Kazao je i da mu je nepoznato otkud oružje kod njegovog sina, jer nikad nije u kući držao ni puške, a ni bombe, prenosi Avaz.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!