“Mog sina je pogodio Himars”: Ukrajinci američkim projektilima ubili dvojicu najboljih Putinovih pilota

Potpukovnik Maksim Potjomin (41) i pukovnik Anatolij Stasjukevič (54) navodno su ubijeni u Donjecku

Dvojica najboljih vojnih pilota Vladimira Putina ubijena su nakon što je njihov konvoj automobila pogođena raketama u Ukrajini, tvrdi se u novim izveštajima.

Potpukovnik Maksim Potjomin (41) i pukovnik Anatolij Stasjukevič (54) navodno su ubijeni u Donjecku nakon što su pogođeni preciznom raketom HIMARS, koju su Ukrajincima isporučili Amerikanci, prenosi Index.hr.

Volgograd se oprostio od 41-godišnjeg potpukovnika Maksima Potemina, koji je poginuo u Ukrajini tokom specijalne vojne operacije. Kako je saopšteno novinskoj agenciji Visota 102, pilot-navigator je preminuo 8. jula.

“Maksim poginuo u specijalnoj operaciji 8. jula. Posthumno mu je uručen Orden za hrabrost. Krajem jula moj sin je trebalo da se vrati kući”, rekao je novinskoj agenciji otac preminulog oficira, Aleksej Potemin, i dodao da je njegov sin stradao tako što je njegovo komandno mjesto pogodio projektil kompleksa Himars.

Prema riječima ovog čoveka, Maksim Potemin je sahranjen 24. jula na groblju u okrugu Krasnoarmejski u Volgogradu, prenosi “Raša Posts”.

Foto: Printscreen/DW

Idi na VRH
error: Content is protected !!