Žarko Laušević: Najteže mi je bilo odricanje od domovine i odlazak i Njujork

“Počeo sam novi život kada sam 1978. došao u Beograd na studije i završio fakultet. Onda se desila ta tragedija. Poslije izlaska iz zatvora sam opet bio na početku. Poslije bombardovanja sam otišao u Njujork i – opet početak. Taj odlazak je bio najbolniji”, rekao je Laušević

Glumac i pisac Žarko Laušević, koji je ovih dana u fokusu javnosti zbog uloge u filmu “Smrdljiva bajka” i uloge u žiriju ovogodišnjeg Bitefa, poslije 16 godina ćutanja kaže da mu je odricanje od domovine bilo najteže.

 

“Možda mi je odricanje od domovine bilo najteže, taj odlazak iz Beograda 1999. Ali, i na to sam bio spreman, jer sam nekoliko puta u životu počinjao ispočetka”, rekao je Laušević, prenosi portal kurir.rs.

 

“Počeo sam novi život kada sam 1978. došao u Beograd na studije i završio fakultet. Onda se desila ta tragedija. Poslije izlaska iz zatvora sam opet bio na početku. Poslije bombardovanja sam otišao u Njujork i – opet početak. Taj odlazak je bio najbolniji”, dodao je on.

Na pitanje ko je danas Žarko Laušević, on kaže da je komplikovana osoba i da je i sam u potrazi za tim odgovorom dugi niz godina.

“Mislim da zato i pišem, da se oduvijek i pisalo iz te potrebe. Ponekad pomislim da sam na tragu, ali me već naredni sopstveni postupak demantuje”, dodao je Laušević.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!