Kletva čuva selo kod Mionice: Ko baci otpad, rak ga pojeo! (VIDEO)

Ružno, reći će neki, ali da je djelotvorno složiće se svi jer posle kletve niko ni papirić nije bacio na livadu koja je godinama bilo ruglo u centru Đurđevca. Tome je umnogome pomogla i riječ “osvještano” iako niko od meštana ni za lek neće da kaže da li je taj komad zemlje stvarno blagosiljan

Osvještano. Molimo vas ne bacajte otpad, ko baci rak ga pojeo, napisali su mještani Đurđevca kod Mionice jarkocrvenim slovima na bijeloj tabli i bez po muke riješili višegodišnji problem.

Ružno, reći će neki, ali da je djelotvorno složiće se svi jer posle kletve niko ni papirić nije bacio na livadu koja je godinama bilo ruglo u centru Đurđevca. Tome je umnogome pomogla i riječ “osvještano” iako niko od meštana ni za lek neće da kaže da li je taj komad zemlje stvarno blagosiljan.

Mještani se prisećaju da je godinama sve i svašta tu bacao ko god je prolazio, a daljih muka spasla ih je vlastita dovitljivost. Sada, kažu oni, niko ne baca jer neće da rizikuje da ga snađe ono najgore, pomenuto baš u kletvi.

Izvor: Kurir.rs

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH