Cio svijet mu se smije: Diler poslao SMS na pogrešan broj i ugovarao prodaju droge sa policajcem!

William Lamberson je poslao poruku na pogrešan broj – umjesto osobi koja je htjela da kupi drogu, proslijedio je kapetanu odsjeka za borbu protiv narkotika. Kada je shvatio da razmjenjuje poruke s dilerom, kapetan je nastavio s prepiskom i dogovaranjem kupovine droge. Kada su dogovorili promopredaju, umjesto mušterije su se pojavili policajci koji su Lambersona strpali iza rešetaka

Na Facebook stranici jedne policijske stanice iz Floride objavljene su poruke koje su putem mobilnog telefona razmijenili 29-godišnji William Lamberson i šef odsjeka za borbu protiv narkotike te stanice.

Lamberson je diler koji je u avgustu slao poruke poznanicima, pokušavajući da kupi i proda drogu. Međutim, jednu poruku je poslao na pogrešan broj – umjesto osobi koja je htjela da kupi drogu, proslijedio je kapetanu odsjeka za borbu protiv narkotika. Iako mu je policajac na početku dopisivanja rekao da ga ne poznaje, kada je shvatio da razmjenjuje poruke s dilerom nastavio je s prepiskom i dogovaranjem kupovine droge, prenosi portal avaz.ba. Nakon nekoliko dana dogovorili su prodaju kokaina (na stranici na Facebooku policijske stanice ne pominje se količina droge, niti njena vrijednost) i mjesto i vrijeme primopredaje droge.

Međutim, susret s osobom s kojom se dopisivao i s kojom je dogovorio prodaju droge nije prošao onako kako se Lamberson nadao – policajci su ga odmah uhapsili i završio je iza rešetaka. Optužen je za posjedovanje droge s namjerom prodaje, a uz fotografiju njegovog hapšenja na Facebooku policijske stanice napisali su kako je sada pravo vrijeme da ga obavijeste kako je sve vrijeme imao pogrešan broj i da se dopisivao sa šefom odsjeka za borbu protiv narkotika.

Vijest o slanju SMS-a na pogrešan broj i pokušaj prodaje droge policajcu prenijeli su brojni mediji, a Lamberson je na internetu i društvenim mrežama postao predmet ismijavanja.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!