Petnjički “vatrogasac” benzinom gasio požar na automobilu: “Aman, ljudi, nije važan auto, spasavajte šumu”

Vozač je, u namjeri da ugasi požar na svom automobilu, iz gepeka umjesto bidona sa vodom izvadio bidon sa rezervnim benzinom i polio auto. Tada se vatra rasplamsala i proširila na šumu u okolini, a on je bio prinuđen da pozove vatrogasce iz Berana. Kada smo dobili poziv, najprije smo pomislili da je u pitanju šala, sve dok čovjek nije zavapio: ‘Aman, ljudi, nije važan auto, spasavajte šumu’”, ispričao je jedan od beranskih vatrogasaca

Jedan mještanin Petnjice nehotično je, gaseći svoj auto na kojem je izbio požar, zapalio okolnu šumu.

Incident se dogodio na lokalnom putu od Petnjice prema selu Bor i to tako što je vozač, u namjeri da ugasi požar na svom automobilu, iz gepeka umjesto bidona sa vodom izvadio bidon sa rezervnim benzinom i polio auto.

Kako pišu Vijesti, tada se vatra rasplamsala i proširila na šumu u okolini, a on je bio prinuđen da pozove vatrogasce iz Berana.

“Kada je shvatio da je umjesto vode u bidonu benzin, on ga je mahinalno bacio, a onda se vatra raširila na šumu. Automobil je prilično havarisan u požaru, a šumu smo uspjeli da spasimo. Kada smo dobili poziv, najprije smo pomislili da je u pitanju šala, sve dok čovjek nije zavapio: ‘Aman, ljudi, nije važan auto, spasavajte šumu’”, ispričao je portalu Vijesti jedan od beranskih vatrogasaca.

Mjesto incidenta od Berana je udaljeno više od dvadeset kilometara. U Petnjici još ne postoji vatrogasna služba.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!