VIDEO: “Stišaj se! Koliko je tada bilo mrtvih?” Pogledajte kako je Tramp planuo na novinarku zbog pitanja o koronavirusu

Novinarka CBS-a Vijia Jiang poručila je Trampu da je predugo čekao s upozorenjima vezanim uz koronavirus i da je još u februaru održavao skupove sa hiljadama ljudi

Foto: Printscreen/CBS

Američki predsjednik Donald Tramp tokom konferencije za medije kazao je otresito novinarki koja mu je postavila pitanje zašto nije reagovao ranije i upozorio Amerikance o širenju koronavirusa da se “stiša”, piše “Gardijan”.

Novinarka CBS-a Vijia Jiang poručila je Trampu da je predugo čekao s upozorenjima vezanim uz koronavirus i da je još u februaru održavao skupove sa hiljadama ljudi.

Tramp joj je odgovorio da su odmah donijeli zabranu putovanja koja se odnosi na ulazak stranih državljana u Ameriku, što uključuje i državljane Kine, našta mu je ona odgovorila da se virus uprkos toj zabrani već širio Amerikom.

Tramp je kazao da je bilo zabilježeno tek nekoliko slučajeva zaraze i pitao novinarku da mu kaže koliko je bilo zaraženih u trenutku donošenja zabrane.

Kada je krenula da odgovori Tramp joj je rekao da se “stiša”.

“Koliko je ljudi umrlo u Americi kada su se zatvorile granice? Vjerujem da niko tada nije preminuo i trebali biste da mi zahvalite na mojoj dobroj procjeni”, kazao je Tramp.

Prošle sedmice Tramp je slično reagiraoovao na CBS-ovog novinara Paula Reida koji mu je takođe postavio pitanje zašto u februaru nije reagovao efikasnije, prenosi “Jutarnji list”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!