Konjević uvjeren da će ubica policajca Irfana Kujovića uskoro biti uhapšen

“Shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima, obezbijedili smo rješavanje stambenog pitanja za porodicu Kujović. Ja sam prethodnih dana potpisao rješenje za nivo pomoći za koju sam, u dogovoru sa porodicom, obezbijedio 40.000 eura, kako bi mnogobrojna porodica Kujović uspjela da riješi svoje stambeno pitanje u Bijelom Polju”, kazao je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević. On je uvjeren da će ubica uskoro biti uhapšen

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević ponovio je da crnogorska policija i dalje intenzivno traga za Enisom Memićem (31) iz Prijepolja, koji je osumnjičen da je 22. jula na regionalnom putu Slijepač most – Tomaševo usmrtio saobraćajnog policajca Irfana Kujovića (40).

Konjević vjeruje da će ubica uskoro biti uhapšen.

Dok potraga za Memićem, u koju su uključene i policije Srbije i BiH, traje, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) radi na svemu da olakša socijalni položaj porodici pokojnog Kujovića.

Konjević je to potvrdio za TV Vijesti i istakao da su već odredili novac za rješavanje stambenog pitanja i školovanje djece stradalog policajca.

“Shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima, obezbijedili smo rješavanje stambenog pitanja za porodicu Kujović. Ja sam prethodnih dana potpisao rješenje za nivo pomoći za koju sam, u dogovoru sa porodicom, obezbijedio 40.000 eura, kako bi mnogobrojna porodica Kujović uspjela da riješi svoje stambeno pitanje u Bijelom Polju”, kazao je Konjević.

Kujović je bio jedinac među dvije sestre, a iza sebe je ostavio suprugu Almiru i maloljetnu djecu, sinove Asmira, Alena i Ismara i kćerku Anidu.

Konjević je rekao da osjeća profesionalnu i ljudsku odgovornost i obavezu da država i u narednom periodu brine o Kujovićevoj djeci, posebno o njihovom školovanju.

“I tu smo našli određena rješanja koja će to obezbijediti u narednom periodu, sve u želji da bar minimalno pokušamo da nadomijestimo gubitak roditelja i stvorimo uslove da porodica Kujović i Irfanova maloljetna djeca u narednom periodu imaju uslove za pristojan život”, kazao je on.

Saobraćajni policajac Irfan Kujović stradao je na dužnosti, nakon što ga je “golfom 2”, bez registarskih tablica, usmrtio osumnjičeni Memić, koji je policiji odranije poznat zbog umiješanosti u poslove sa drogom.

Za Memićem je raspisana međunarodna potjernica, ali ni nakon više od mjesec dana, od kada je nesrećni policajac stradao, zvanično nije objavljena nijedna njegova fotografija.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!