Suad Ibrahimagić predložio da se u znak sjećanja na Hakiju Musića na Prokletijama postavi obilježje

“Slobodan sam da javno predložim da skupa razmislimo na koji način bi tragediju rahmetli Hakije mogli da ovjekovječimo u opomenu i upozorenje da se nikad nikom više ne ponovi nešto slično. Da li je to spomen-ploča, natpis upozorenja, tabla ili neki drugi način ostavljam svima koji ovaj predlog smatrate iskrenim i ozbiljnim. Razmislite i predložite, a ja sam spreman da predlog za koji se zajedno odlučimo finansiram i realizujem, kako bi ostao trag i sjećanje na rahmetli Hakiju”, kazao je Ibrahimagić

Nakon pogibije šezdesetjednogodišnjeg Plavljanina Hakije Musića, koji je izgubio život na Prokletijama tokom memorijalnog pohoda u znak sjećanja na planinara Zija Ibrahimagića, oglasio se Suad Ibrahimagić.

Suad, sin rahmetli Zija Ibrahimagića, istaknutog planinara i dugogodišnjeg predsjednika PSD “Karanfil” iz Gusinja, u čiju čast pohod nosi ime “Zijovim stazama”, poručio je da nema adekvatnih riječi kojima bi na pravi način izrazio svoje duboko i iskreno žaljenje zbog Musićeve pogibije.

“Slobodan sam da javno predložim da skupa razmislimo na koji način bi tragediju rahmetli Hakije mogli da ovjekovječimo u opomenu i upozorenje da se nikad nikom više ne ponovi nešto slično. Da li je to spomen-ploča, natpis upozorenja, tabla ili neki drugi način ostavljam svima koji ovaj predlog smatrate iskrenim i ozbiljnim. Razmislite i predložite, a ja sam spreman da predlog za koji se zajedno odlučimo finansiram i realizujem, kako bi ostao trag i sjećanje na rahmetli Hakiju”, kazao je Ibrahimagić.

Hakija Musić, radnik pošte u Plavu i strastveni planinar, stradao je 30. maja pri povratku sa vrha Karaula. On je na “Zijovoj stazi” krenuo prečicom i survao se u provaliju duboku sto metara. Kada se grupa planinara nakon samo desetak minuta spustila do njega, Musić nije davao znakove života.

Ibrahimagić se zahvalio svim učesnicima i organizatorima pohoda, kao i medicinskom osoblju, policiji, predstavnicima opštima Gusinje i Plav…, te svima koji su se u teškim trenucima ponudili da pomognu na bilo koji način.

“Duboko uvjeren da ćemo svi iz ovoga što se desilo uzeti pouku i uraditi sve što je u našoj moći da se više ne desi ništa slično, najsrdačnije vas selamim i pozdravljam, uz najiskreniju želju da vam dragi Bog da svako dobro, svima vama i vašim najmijim”, kazao je Ibrahimagić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!