Vjerovali li ne: Bosanac ukrao trajekt u Veneciji!

Policija je za sve saznala nakon što je dobila dojavu da je trajekt udario u zid starog venecijanskog groblja. Dolaskom na mjesto događaja u trajektu je pronađen muškarac bez dokumenata. Kasnije je utvrđeno da se radi o 42-godišnjem Vjekoslavu Martinčeviću, koji je u Italiji boravio kao turista

Jedan Bosanac u Veneciji izazvao je doslovce filmski scenario. Muškarac koji je identifikovan kao Vjekoslav Martinčević ukrao je u ponedjeljak ujutro trajekt u ovom talijanskom gradu.

Kako prenosi portal klix.ba, Martinčević, državljanin BiH s adresom u Londonu, ukrao je trajekt iz pristaništa i udaljio se. Policija je za sve saznala nakon što je dobila dojavu da je trajekt udario u zid starog venecijanskog groblja.

Dolaskom na mjesto događaja u trajektu je pronađen muškarac bez dokumenata. Kasnije je utvrđeno da se radi o 42-godišnjem Vjekoslavu Martinčeviću, koji je u Italiji boravio kao turista.

Bio je vidno uznemiren i sa manjim povredama lica. Policajci su ga odveli u hitnu pomoć, a zatim ga uhapsili i optužili za tešku krađu.
Utvrđeno je da je na trajektu napravljena šteta od 20.000 eura, pišu talijanski mediji.

Prije nego što je udario u zid, Martinčević je jedno vrijeme plovio kanalima između otoka San Marino i Murano.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!