Marina Abramović: Džej Zi me je iskoristio

“Veoma sam ljuta zbog toga. On je prisvojio moj rad samo pod jednim uslovom – da mi pomogne u promociji instituta. A on to nije uradio”, rekla je Marina za “Spajk” magazin

Čuvena crnogorska umjetnica Marina Abramović tvrdi da je Džej Zi poptuno iskoristio njen lik i djelo, zbog čega je danas veoma ljuta na slavnog repera.

Kako prenosi portal b92.net, Marinin performans “The Artist Is Present” inspirisao je repera da 2013. godine snimi spot “Picasso Baby: A Performance Art Film”. Dogovor je bio da ona njemu u tome pomogne ako on da donaciju za njen Institut u Njujorku. 

“Veoma sam ljuta zbog toga s obzirom na to da je on prisvojio moj rad samo pod jednim uslovom – da mi pomogne u promociji instituta. A on to nije uradio”, rekla je Marina za “Spajk” magazin. 

Ona je naglasila da je dan prije performansa Džej Zi došao njenu kancelariju, gdje mu je dala cijelu prezentaciju i rekla da joj treba pomoć oko izgradnje.

“A onda me je on u potpunosti iskoristio. I to nije fer”.

U oktobru 2013. godine predstavnik za štampu poznatog repera je zaista potvrdio da reper namjerava da da veliku donaciju za Marina Abramović Institute. Ipak, posle najave daljih poteza nije bilo.

Marina je dodala da na sve ovo gleda kao na iskustvo iz koga je nešto naučila.

“Nikad više neću napraviti tako nešto. Nikada. Bila sam veoma naivna u ovoj vrsti svijeta. Bilo je to zaista nešto novo za mene, i nisam imala pojma da će se to dogoditi. To je tako okrutno i nevjerovatno. Držaću se podalje od toga, sigurno”, zaključila je Marina Abramović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!