Procureo snimak pokušaja bijega žene za koju se pretpostavlja da je ubila Kim Jong Nama (VIDEO)

Na fotografiji se vidi mlada Azijatkinja kraće crne kose u bijeloj majici na kojoj je isprintan veliki znak LOL (Laughing out loud) i kratkoj suknji koja stoji ispred vazdušne luke u Kuala Lumpuru i čeka taksi. Fotografija se pojavila nakon što su mediji izvijestili da bi dvije žene, koje su otrovnim sprejem napale Kim Jong-nama s leđa, već mogle da budu mrtve

Malezijska državna agencija Bernama objavila je da je u vazdušnoj luci u Kuala Lumpuru uhapšena osoba koja je osumnjičena za ubistvo Kim Jong Nama. Žena je kod sebe imala dokumenta Vijetnama, a privedena je pri pokušaja bijega iz zemlje.

Nakon što su mediji juče prenijeli informaciju da je stariji polubrat sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Una ubijen u Maleziji, malezijski Malay Mali je objavio je snimak nadzornih kamera koji navodno prikazuje njegovog ubicu.

Na fotografiji se vidi mlada Azijatkinja kraće crne kose u bijeloj majici na kojoj je isprintan veliki znak LOL (Laughing out loud) i kratkoj suknji koja stoji ispred vazdušne luke u Kuala Lumpuru i čeka taksi.

Fotografija se pojavila nakon što su mediji izvijestili da bi dvije žene, koje su otrovnim sprejem napale Kim Jong-nama s leđa, već mogle da budu mrtve.

Kim Jong Nam je u ponedjeljak u vazdušnoj luci u Kuala Lumpuru čekao let za Macau kada mu je pozlilo. Vjeruje da su ga otrovale dvije žene, navodno sjevernokorejske operativke, a malezijska policija je Reutersu otkrila da je neidentifikovani Sjevernokorejac preminuo na putu od vazdušne luke do bolnice.

“Postoje neke informacije da su dvije osumnjičene već mrtve”, izvijestio je Japan Kyodo News, citirajući visokog funkcionera u japanskoj vladi.

Izvor, međutim, nije naveo uzrok njihove navodne smrti, kao ni da li se radi o ubistvu ili samoubistvu.

Sjevernokorekski agenti u prošlosti bi, nakon misija, počinili samoubistvo.

Pretpostavlja se da su dvije žene bile agenti na tajnom zadatku, sa ciljem da eliminišu otuđenog polubrata sjevernokorejskog predsjednika, piše portal jutarnji.hr.

Nakon prve vijesti da su pri ubistvu korištene otrovne igle, saopšteno je da je oružje bila krpa natopljena otrovnom tečnošću.

“Rekao je recepcionaru u čekaonici da ga je neko zgrabio za lice s leđa i poprskao po njenu”, kazao je šef istrage Fadzil Ahmat.

“ Zamolio je za pomoć i odmah je poslat u kliniku na aerodromu. U tom trenutku počela je da ga boli glava i umalo se onesvijestio. U klinici je doživio blagi napad, pa su ga prebacili u kola hitne pomoći da ga prevezu do bolnice Putrajaya. Međutim, na putu ka bolnici je preminuo”, dodao je Fadzil.

Uzrok smrti Kim Jong Nama još nije utvrđen, a čeka se obdukcija koja bi trebala da otkrije o čemu se radi.

“Za sada nema osumnjičenih, ali smo pokrenuli istragu i imamo par tragova”, kazao je Fadzil za Reuters.

Jong Nam je boravio uglavnom van zemlje i javno je govorio protiv svoje porodice i o kontroli u izolovanoj zemlji. Nekoliko puta je ponovio da nema interes da vodi državu.

“Ako se potvrdi da je ubistvo Kim Jong Nama počinio sjevernokorejski režim, to će biti jasan dokaz brutalnosti i nehumanosti Kim Jong Una”, kazao je južnokorejski premijer Hwang Kyo-ahn.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!