Emotivni susret konja nakon nekoliko godina razdvojenosti topi i najtvrđa srca (VIDEO)

U viralnom videu, vlasnik konja vodi jednog konja prema ograđenom prostoru gdje ga nestrpljivo čeka njegov brat. Dok se konj približava, njegov brat počinje da trči okola čim ga je ugledao. Kada se konačno nađu licem u lice, konji se naginju jedan prema drugome, nježno se dodirujući glavama, kao da su dugo čekali ovaj trenutak

Emotivni susret između dva konja, koji su godinama bili razdvojeni, rasplakao je korisnike TikToka.

U viralnom videu, vlasnik konja vodi jednog konja prema ograđenom prostoru gdje ga nestrpljivo čeka njegov brat. Dok se konj približava, njegov brat počinje da trči okola čim ga je ugledao.

Kada se konačno nađu licem u lice, konji se naginju jedan prema drugome, nježno se dodirujući glavama, kao da su dugo čekali ovaj trenutak, prenosi Index.hr.

U opisu videa, vlasnik postavlja pitanje: “Mislite li da se konji sjećaju jedan drugoga nakon godina razdvojenosti?”

Ova dirljiva scena pokazuje da su konji očigledno osjetili nešto prilikom ponovnog susreta, ali šta nauka kaže o odnosima među konjima i njihovoj sposobnosti da se sjećaju drugih konja?

@wranglerbum

One of the most amazing days I’ve had the privilege of witnessing. God’s creatures are truly amazing. If you take the time to see the little things, chances are you will see something truly incredible. #horsesoftiktok #smileforward #reunion

♬ Boundless Worship – Josué Novais Piano Worship

Prema istraživanju koje su sproveli francuski naučnici 2020. godine, a objavljeno je na Nature.com, konji ne samo da su sposobni da prepoznaju druge konje, već mogu prepoznati i ljude na temelju njihovih crta lica, čak i ako ih neko vrijeme nisu vidjeli.

U studiji su konjima prikazivane fotografije njihovih staratelja i osoba koje nikada nisu srele, a nagradu su dobili bez obzira na to koju su osobu dodirnuli. Rezultati su pokazali da su konji puno češće dodirivali poznata lica nego nova, uprkos tome što je nagrada bila ista. To ukazuje na to da su konji prepoznali svoje staratelje.

Foto: Screenshot

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!