Teroristički napad u Turskoj, ima mrtvih i ranjenih: Mediji prikazali snimke razmjene vatre (VIDEO)

Lokalni mediji javljaju da su se eksplozija i pucnjava dogodili ispred sjedišta TUSAS-a, koji je udaljen oko 40 kilometara od Ankare. Zasad se ne zna tko bi mogao stajati iza napada. Kurdski militanti, Islamska država i ljevičarski ekstremisti u prošlosti su izvodili napade na mete u Turskoj

Turske vlasti objavile su da je izvršen smrtonosni napad na sjedište Turske zrakoplovne i svemirske industrije (Turkish Aerospace Industries, TUSAS) u blizini Ankare, dok su mediji izvijestili o snažnoj eksploziji i prikazali snimke razmjene vatre, javlja Reuters.

“Izveden je teroristički napad na objekte TUSAS-a u Kahramankazanu u Ankari. Nažalost, imamo mučenike i ozlijeđene ljude”, objavio je turski ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya na društvenoj mreži X.

Turski ministar unutarnjih poslova rekao je da je velik broj mrtvih i ranjenih, kako prenosi Al Jazeera.

TUSAS je jedna od najvažnijih obrambenih i zrakoplovnih tvrtki u Turskoj i proizvodi Kaan, prvi turski borbeni zrakoplov.

Lokalni mediji javljaju da su se eksplozija i pucnjava dogodili ispred sjedišta TUSAS-a, koji je udaljen oko 40 kilometara od Ankare.

Zasad se ne zna tko bi mogao stajati iza napada. Kurdski militanti, Islamska država i ljevičarski ekstremisti u prošlosti su izvodili napade na mete u Turskoj.

Kako javlja turski NTV, skupina napadača stigla je do ulaza u kampus taksijem, dok se odvijala smjena zaštitara. Navodno je barem jedan napadač detonirao bombu, dok su drugi ušli u kampus.

NTV javlja da još uvijek traje pucnjava i da su napadači možda uzeli za taoce dio osoblja tvrtke.

Turski CNN također javlja da se u zgradi sjedišta još uvijek nalaze dvojica terorista te da postoji mogućnost da su zarobili neke zaposlenike. Objavili su i fotografije napadača.

Jake snage sigurnosti, kola hitne pomoći i vatrogasci poslani su na kampus u blizini Ankare, a zaposlenici tvrtke su prebačeni na sigurno.

Ministar Yerlikaya pozvao je javnost da prati službena izvješća o događaju, dok je turski Centar za borbu protiv dezinformacija apelirao na građane da ne pridaju važnost neprovjerenim navodima vezano za zbivanja ispred TUSAS-a, prenosi Jutarnji list. 
Idi na VRH
error: Content is protected !!