Herojski čin mašinovođe: Zaustavio voz i spasio ženu u teškom stanju

Mašinovođa je u toku vožnje primijetio putnički automobil marke „Jugo“ parkiran tik uz prugu, što mu je bilo sumnjivo. Bez oklijevanja je odlučio da zaustavi voz. Približio se vozilu i kroz prozor ugledao ženu u veoma teškom stanju. Potom je pozvao policiju i hitnu pomoć

U trenutku kada je mašinovođa (ime poznato redakciji) upravljao teretnim vozom na liniji Podgorica – Nikšić, koja prolazi kroz stajalište Slap, nije mogao ni zamisliti da će tog dana postati heroj. Njegova pravovremena reakcija i prisebnost spasile su život jedne žene, koja je zatečena u teškom zdravstvenom stanju pored kolosijeka.

Mašinovođa je u toku vožnje primijetio putnički automobil marke „Jugo“ parkiran tik uz prugu, što mu je bilo sumnjivo. Bez oklijevanja je odlučio da zaustavi voz. Približio se vozilu i kroz prozor ugledao ženu u veoma teškom stanju. Potom je pozvao policiju i hitnu pomoć.

Na licu mjesta ubrzo su se pojavile nadležne službe. Policija je osigurala područje, dok su ljekari hitne pomoći brzo preuzeli ženu koja je pokazivala znakove ozbiljnih zdravstvenih problema.

Herojski gest naišao je na pohvale u lokalnoj zajednici, kao i među kolegama u železničkoj službi.

Izvor: volimdanilovgrad.me

Foto: Ilustracija (Screenshot)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!