Meteorolozi na svojoj koži osjetili svu moć Miltona: Javili se iz srca uragana, jedan od njih nije uspio da izdrži… (VIDEO)

“Ovo je istorijska oluja, a nadam se da će ovo svima pokazati koliko je važno evakuisati se u ovakvim situacijama. Ne želite da budete u ovome”, vikao je Ray u mikrofon kako bi se čulo

Meteorolog Fox Weathera Robert Ray postao je noćas viralan širom svijeta. On je odlučio da o uraganu Milton izvještava s ulice, dok je nevrijeme trajalo, i tako gledaocima dodatno dočara snagu oluje od koje je Florida strepila danima.

Sa biciklističkom kacigom na glavi i naočarama na očima, Ray se trudi da ostane na nogama dok izvještava, a kao što se na videu može vidjeti, uspijeva da odoli vjetru.

Većina televizijskih kuća izvještaje o Miltonu odrađivala je iz studija, ali su se Fox Weather i Ray odlučili na ovaj, puno opasniji pristup.

Na samom početku voditelj je predstavio meteorologa uz poruku da će gledaoci sada imati priliku da vide kako izgleda upozorenje na ekstremne vremenske uslove.

“Ovo je istorijska oluja, a nadam se da će ovo svima pokazati koliko je važno evakuisati se u ovakvim situacijama. Ne želite da budete u ovome”, vikao je Ray u mikrofon kako bi se čulo.

“Miltonov bijes je veliki. Ovo je najteži vjetar koji sam iskusio i nadam se da je ovo kraj”, rekao je.

NISU SVI USPJELI DA OSTANU NA NOGAMA

Među onima koji su imali novinare na terenu bio je i NBC News, a njihov Tom LIamas izvještavao je iz okruga Sarasota koji je bio među najpogođenijima Miltonom.

Ali, za razliku od Raya, Llamas i njegov kamerman nisu uspjeli da izdrže snažne nalete vjetra i pali su tokom javljanja uživo, prenio je “Jutarnji list”.

“Situacija postaje sve teža, moramo ići odavde. Moramo ići, moramo ići”, ponavljao je dok je bježao s mjesta događajima s ostalima.

Kako je to izgledalo, pogledajte u video-snimcima.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!