Hezbolah krivi Izrael i najavljuje odmazdu: Najmanje devetoro mrtvih u eksploziji hakovanih pejdžera, preko 2.800 povrijeđeno (VIDEO)

„Smatramo izraelskog neprijatelja u potpunosti odgovornim za ovaj zločinački napad koji je doveo do mučeničke smrti nekoliko ljudi, pogodio civile i ranio veliki broj ljudi. Ovaj zločinački neprijatelj će definitivno dobiti pravednu kaznu za grešni napad, kako na očekivane tako i na neočekivane načine”, navodi se u saopštenju Hezbolaha

Najmanje devetoro ljudi, uključujući djevojčicu staru osam godina, poginulo je, a oko 2.800 je povrijeđeno u eksplozijama hakovanih pejdžera u Libanu, rekao je libanski ministar zdravlja Firas Abijad.

Najmanje 170 povrijeđenih ljudi je u kritičnom stanju.

Većina povreda je u predjelu stomaka, šake i lica, posebno u predjelu očiju, rekao je on na konferenciji za novinare u Bejrutu.

Hezbolah krivi Izrael i obećao je odmazdu, piše CNN.

„Smatramo izraelskog neprijatelja u potpunosti odgovornim za ovaj zločinački napad koji je doveo do mučeničke smrti nekoliko ljudi, pogodio civile i ranio veliki broj ljudi“, navodi se u saopštenju Hezbolaha.

„Ovaj zločinački neprijatelj će definitivno dobiti pravednu kaznu za grešni napad, kako na očekivane tako i na neočekivane načine“.

Izraelska vojska, koja je mjesecima učestvovala u napadima protiv Hezbolaha, rekla je da neće komentarisati incident, prenosi Antena M pisanje “Jutarnjeg lista”.

Foto: Screenshot/WSJ News

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!