Odsječena glava Kristine Joksimović bila je u vreći za smeće: “Otac ju je pronašao i počeo da vrišti”

Dok je Marc razgovarao sa svojom taštom, Kristinin otac tražio je tragove svoje ćerke u svakoj sobi u kući. Kada je Kristinin otac stigao do izolovane prostorije s debelim betonskim zidovima u podrumu, gdje se nalazi kućna praonica veša, ugledao je veliku crnu vreću za smeće iz koje vire pramenovi kose…

Bivša finalistkinja Miss Švicarske Kristina Joksimović (38) pronađena je ubijena u februaru u Binningenu, u blizini Basela u Švicarskoj. Navodno je zadavljena i raskomadana ubodnom testerom i baštenskim makazama prije nego što ju je njen suprug, Marc Rieben (41), kojeg su lokalni mediji nazivali pseudonimom Thomas, samljeo u blenderu.

Otac ubijene misice pronašao je njenu glavu u vreći za smeće u njenoj praonici veša, gdje je njene djelimično očišćene ostatke ostavio njezin suprug. Ovaj je traumatičan detalj otkrila porodična prijateljica ekskluzivno za Daily Mail.

Užasnuti otac je njene ostatke pronašao 13. februaru u crnoj vreći za smeće iz koje je virila plava kosa, prenio je “Jutarnji list”.

Kristina Joksimović (Foto: Instagram, društvene mreže)

“Kada je otvorio crnu vreću za smeće, vidio je njenu odsječenu glavu s kosom koja je još bila pričvršćena za nju”, rekla je porodična prijateljica, koja je navela da već godinama poznaje Kristinine roditelje i ostatak rodbine.

Kristinin otac do uznemirujućeg otkrića došao je nakon što je satima boravio u kući, večerao sa svoje dvije unuke, i razgovarao s Marcom, koji je glumio da ne zna gdje je bivša manekenka. Njeni roditelji su se prvi put zabrinuli kad su ih nazvali iz vrtića njihovih unuka i zamolili ih da dođu po djecu nakon što im se ćerka nije pojavila.

Marc ih je ostavio kod kuće, tvrdio da ne zna gdje mu je supruga i ponudio njenom ocu nešto za piće.

“Satima se pretvarao kao da je sve u redu, čavrljao je s njenim ocem i pripremao svima večeru, prije nego što je spremio djecu na spavanje. Otac je otišao po Kristininu majku i vratio se u kuću. Marc je stalno insistirao na tome da ne zna gdje je Kristina i tvrdio je da je ona znala da ponekad tako samo ode. Njena majka je htjela da podnese prijavu nestale osobe policiji, ali nisu mogli ništa da urade jer nije bila nestala duže od 24 sata i Marc je na kraju poklopio slušalicu”, rekla je prijateljica porodice za Daily Mail.

Dok je Marc razgovarao sa svojom taštom, Kristinin otac tražio je tragove svoje ćerke u svakoj sobi u kući.

Kada je stigao do izolovane prostorije s debelim betonskim zidovima u podrumu, gdje se nalazi kućna praonica veša, ugledao je veliku crnu vreću za smeće iz koje vire pramenovi kose.

“Kada je otvorio vreću, unutra je pronašao njenu odsječenu glavu, istrčao je iz prostorije vrišteći i rekao prolazniku da pozove policiju, prije nego što se vratio u kuću kako bi se suočio sa svojim zetom, koji je bio zaprepašćen jer je vjerovatno mislio da je niko neće pronaći. Kada je policija stigla u kuću i odvela Marca s lisicama na rukama, on je njenoj majci hladno rekao: ‘Pa, rekla si mi da ćeš doći samo nakratko‘. Nije pokazivao nikakvo kajanje. Koliko moraš biti poremećen da ne pokažeš niti jednu emociju”, komentarisala je prijateljica.

Foto: Kristina Joksimović i Marc Rieben  (Instagram, društvene mreže)

Idi na VRH
error: Content is protected !!