Objavljen datum izlaska posljednjeg filma Clinta Eastwooda: Stiže triler “Porotnik #2”

Radnja filma prati porodičnog čovjeka Justina Kempa (Nicholas Hoult), koji je pozvan da služi kao porotnik tokom jednog sudskog procesa. Kemp ubrzo shvati da je on potencijalni krivac za smrt žrtve te da je u njegovim rukama sudbina osumnjičenog (Gabriel Basso). Toni Collette će u filmu glumiti tužiteljku, a Chriss Messina advokata. Oskarovac J.K. Simmons je, uz Houlta, jedan od porotnika

Pravni triler “Porotnik #2”, koji bi trebao da bude posljednji film legendarnog holivudskog glumca i reditelja Clinta Eastwooda, konačno je dobio datum izlaska.

Radnja filma prati porodičnog čovjeka Justina Kempa (Nicholas Hoult), koji je pozvan da služi kao porotnik tokom jednog sudskog procesa. Kemp ubrzo shvati da je on potencijalni krivac za smrt žrtve te da je u njegovim rukama sudbina osumnjičenog (Gabriel Basso). Toni Collette će u filmu glumiti tužiteljku, a Chriss Messina advokata. Oskarovac J.K. Simmons je, uz Houlta, jedan od porotnika.

Eastwood, koji sada ima 94 godine, režirao je triler, ali nije glumio u njemu. Film je nastao prema scenariju Jonathana Abramsa, a snimanje počelo u junu 2023, prije nego što je štrajk scenarista stavio mnoge projekte na čekanje. Snimanje je nastavljeno u novembru iste godine, odnosno po završetku štrajka.

Film će premijerno biti prikazan na AFI Film Festivalu u Sjedinjenim Američkim Državama 27. oktobra 2024, a u bioskope širom svijeta trebao bi stići nekoliko dana kasnije, 1. Novembra.

Eastwood se proslavio glumeći “Čovjeka bez imena” u hvaljenoj trilogiji špageti vesterna Sergia Leonea: “Za šaku dolara” (1964), “Za dolar više” (1965) i “Dobar, loš, zao” (1966), piše Index.hr. Nakon toga, uloga policijskog inspektora Harryja Callahana u pet filmova o “Prljavom Harryju”, objavljenih tokom 70-ih i 80-ih, dodatno ga je učvrstila kao poznato ime.

Godine 1971. debitovao je kao reditelj sa psihološkim trilerom “Play Misty for Me”. Do danas je režirao filmove visokog profila kao što su “Nepoznati zaštitnik”, “Odmetnik Josey Wales”, “Nepomirljivi”, “Mostovi okruga Madison”, “Mistična rijeka”, “Djevojka od milion dolara”, “Gran Torino”, “Invictus”, “Snajperista”, “Sully – Čudo s Hudsona” i “Mazga”. “Porotnik #2” je 40. film za koji potpisuje režiju.

Foto: Screenshot (Sideshow Collectibles)

Idi na VRH
error: Content is protected !!