Ovo je bračni par Hajdarević iz BiH koji je stradao u Austriji: Dvogodišnje dijete sa teškim povredama prebačeno u bolnicu

Esad je reanimiran na mjestu nesreće, a potom je sa teškim povredama prebačen u bolnicu, gdje je izdahnuo. Almedina je takođe zadobila teške povrede od kojih je kasnije podlegla povredama u bolnici

Sudar u kojem je stradao bračni par Esad i Alemedina Hajdarević iz Bosne i Hercegovine bio je toliko strašan da je zatvorio auto-put na sat vremena.

Stravični prizori odigrali su se u petak oko 16.25 časova. na auto-putu u Austriji. Tom prilikom, kako navode austrijski mediji, Esad (33) je naletio na automobil 65-godišnjeg Austrijanca koji je vozio ispred njega. Usljed sudara automobil Hajdarevića je proklizao, udario u zaštitnu ogradu, nakon čega je proklizavao sve dok se nije zaustavio među stablima na nasipu.

Pored Esada, u vozilu su bili njegova žena Alemedina (28) i njihovo dvogodišnje dijete.

Almedina je ostala zarobljena u vozilu i morali su da je eoslobađaju pripadnici vatrogasnog odjeljenja Kufštajna. Radnici putari koji su se našli u blizini izvukli su iz auta Esada i dijete. Dijete je zadobilo teške povrede i prevezeno je u okružnu bolnicu Kufštajn.

Esad je reanimiran na mjestu nesreće, a potom je sa teškim povredama prebačen u bolnicu, gdje je izdahnuo. Almedina je takođe zadobila teške povrede od kojih je kasnije podlegla povredama u bolnici, piše “Blic”.

Kako prenosi “Kurir”, Esad je rodom iz Jezerskog, a Almedina iz Cazina.

Šezdesetpetogodišnji vozač uspio je da zaustavi svoje vozilo nakon udarca. Na sreću, ostao je nepovrijeđen. Nesreća je zatvorila auto-put A12 oko sat i po.

Vijesti o pogibiji mladog bračnog para šokirale su brojne prijatelje i članove porodice. Na društvenim mrežama mnogi se opraštaju od Esada i Almedine.

Foto: Društvene mreže

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!